Hava Durumu

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem, kolları sıvadı! Vaatlerini bir bir hayata geçiriyor

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  seçim vaatlerini hayata geçirmeye başladı. İlçesinde devam eden bütün yatırımları yerinde inceleyen Erdem,  daha etkin hizmet sunumu için programına aldığı "mahalle çalıştayları"nın ilkini 19 Haziran'da gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2019 06:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 06:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Belediye Başkanı Erdem, kolları sıvadı! Vaatlerini bir bir hayata geçiriyor

-Serap ÖZTÜRK-

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları Osman Ayradilli, Dr. Sibel Özer, Zafer Yıldız, Engin Yener, Remzi Çınar, Adem Vural ve ilgili birim müdürleriyle birlikte iki gün boyunca, çalışmaları devam eden ve çoğu tamamlanma aşamasına gelen projeleri yerinde inceledi. Hasanağa Kadın ve Çocuk Akademisi, Konaklı Mahallesi'ndeki sosyal tesis, Özlüce Mahallesi'ndeki Nilüfer Belediyesi Lions&Ercan Dikencik Alzheimer Konuk Evi, Nilüfer Ticaret Merkezi'ndeki spor salonu, Konak Mahallesi'ndeki Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Çamlıca Mahallesi'ndeki İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve 23 Nisan Mahallesi'ndeki Burak Berk Kreşi projelerini yerinde inceleyen Başkan Turgay Erdem, eksikliklerin giderilerek projelerin bir an önce hayata geçirilmesi talimatını verdi. 

Başkan Turgay Erdem, "Yeni projeler için yer tespiti yaptık ve planlarımızı, stratejik plana ekleyeceğiz. Devam eden projelerin tamamlanması için ne kadar bütçeye ihtiyacımız olduğunu belirledik. Önceliğimiz en kısa zamanda yarım olan işlerimizi tamamlamak. Ardından yeni projelerle devam etmek istiyoruz" dedi.

NİLÜFER'E MODERN YURT

Konak Mahallesi'ne inşa edilen Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun, yeni eğitim döneminde hizmete alınacağını ifade eden Başkan Turgay Erdem, şunları kaydetti: "Bu modern öğrenci yurdu 2 bin 128 metrekare alana 5 kat olarak projelendirildi. 89 öğrenci kalabilecek. 43 klimalı odası bulunan yurtta, 19 oda tek kişilik, 23 oda üç kişilik olarak, 1 oda da engelli öğrenciler için hazırlandı. Modern donanıma sahip Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, öğrencilere konforlu bir hizmet sağlayacak. Çamaşırhane, mescit, yemekhane, etüt odası ve kafeteryanın da yer aldığı kız öğrenci yurdunda öğrencilere, ücretsiz internet hizmeti de verilecek. Yerel yönetim olarak eğitim konusunun üzerinde özellikle duruyoruz. Üniversite öğrencilerimizin, özellikle de kız evlatlarımızın güvenli, rahat, huzurlu ve ekonomik koşullarda barınma yani yurt gereksinimi karşılamak önceliklerimizden..."

MAHALLE ÇALIŞTAYLARI

Bu arada Nilüfer Belediyesi'nin 2020-2024 dönemine ait Stratejik Planı'nda mahalle halkı da söz sahibi olacak. Nilüfer Belediyesi, "Benim Mahallem Benim Geleceğim" sloganıyla Mahalle Çalıştayları düzenleyerek halkın da Stratejik Plan çalışmalarına katılımını sağlayacak. Nilüfer'in 64 mahallesini kapsayacak çalıştaylar mahallelerin bölgesel dağılımıyla oluşturulmuş 10 ayrı oturumda gerçekleştirilecek. 6-8 arası mahalleden oluşan bu gruplarda çağrılan temsilcilerle ve mahallelerde her yaş ve her kesimden vatandaşın katılımıyla stratejik planlama sürecinden beklentiler tartışılacak. Bu çalıştaylarla, mahallelerin öncelikleri ve öne çıkan özelliklerinin anlaşılması ve temalar oluşturulması hedefleniyor.  

MARATON BAŞLIYOR

İlk çalıştay 19 Haziran Çarşamba günü iki ayrı buluşma ile başlıyor. İlk buluşma İhsaniye, Esentepe, Karaman, Fethiye, Cumhuriyet, Barış ve Ataevler Mahallesi sakinlerinin katılımıyla gerçekleşecek. Çalıştayın adresi Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonunda olacak.

Aynı tarihte Badırga, Çatalağıl, Gölyazı, Karacaoba, Başköy, Fadıllı ve Akçalar Mahallesi sakinleri ile de Gölyazı Mahallesi Meydanı'nda çalıştay gerçekleştirilecek.

25 Haziran'a kadar devam edecek Mahalle Çalıştayları'nda, mahalle halkı karar süreçlerinde yer alırken, aynı zamanda birlikte sorunları keşfedecek, sorunlara birlikte çözüm geliştirecek, farklı bir stratejik plan hazırlanmasına ve yeni nesil belediye hikayesinin yazımına katılmış olacak. Bölge toplantılarının tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor, Stratejik Planlama Çalıştayları'nda değerlendirilecek.

BAŞKAN'DAN ÖZEL DAVET

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Genç yaşlı her yaştan ve her kesimden Nilüferliyi mahallesi için söz söylemeye, kentin geleceğine katkı sunmaya ve yeni nesil Nilüfer'i tasarlamaya davet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.