Hava Durumu

Nilüfer CHP İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Batuhan Ardıç: Kalıcı olmak istiyoruz

Nilüfer CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na adaylığını koyan Batuhan Ardıç, YeniDönem gazetesine konuştu. 'Biraz ileride biz varız' sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Ardıç, "Özellikle hayata geçireceğimiz projelerle kalıcı olmak, hatırlanmak istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer CHP İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Batuhan Ardıç: Kalıcı olmak istiyoruz

-Onuralp Özalp-

Nilüfer'de yapılan CHP İlçe Kongresi'nin ardından gözler gençlik kolları başkanlık yarışına çevrildi. Nilüfer CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'na adaylığını koyan Batuhan Ardıç, YeniDönem gazetesine projelerini anlattı.

Sayın Batuhan Ardıç, 2014 yılında CHP'ye katıldıktan sonra aktif projelerde yer aldınız. Şimdi de Nilüfer CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na adaylığınızı koydunuz. Bu kararı almanızdaki sebepler nelerdi?

Bursa'da CHP'nin en güçlü olduğu ilçelerden birisi de Nilüfer, fakat üyelerimizin yaş ortalamalarına baktığımızda yüksek bir ortalamaya sahip. Ben bu yaş ortalamasının düşürülmesi için gerekli adımların atılmadığını düşünüyorum. Ekip arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız projelerde de bu yönde çalışmalarımız mevcut. Pazar günü yapılacak seçimde eğer kazanırsak, pazartesi günü itibarıyla çalışmalarımıza başlayacağız. CHP'yi daha da gençleştirerek işe koyulacağız. Daha sonra ise kent yönetiminde daha aktif bir şekilde yer almak ve proje hazırlamak için çalışacağız.

Mevcut yönetime karşı adaylığınızı koydunuz. Sizi onlardan ayıran en temel noktalar nelerdir?

Öncelikle biz vizyonu olan bir ekibiz. Sadece siyasal zeminden değil, aynı zamanda toplumun belli dinamiklerinden yararlanarak yeni bir ruh ortaya koymak istiyoruz. Bu kapsamda en önemli çalışma alanımız da üniversite olacak. Uludağ Üniversitesi, Nilüfer sınırları içerisinde olmasına rağmen Görükle, sınırlarımız içerisinde olmasına rağmen orada çok eksik olduğumuzu düşünüyorum. Kesinlikle kurulacak kemikleşmiş bir yapıyla oralarda daha hareketli ve sesimizi daha fazla duyurmamız gerektiğine inanıyorum. Bugün, üniversite yönetiminin muhalefete karşı koyduğu ambargoya sessiz kalmamalıyız. Orada bir ses çıkarmamız gerekirdi. Biz bunu sağlamaya çalışacağız. Gençlerimizi kısa sürede örgütlememiz, en ufak bir haksızlığa ses çıkartabilecek bir yapıya bürünmemiz gerekiyor. Bizim de öncelikli hedefimiz bu olacak.

Peki, bu durumu nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

Her yıl üniversiteye yaklaşık 10-15 bin civarında öğrenci geliyor. Bunlar içerisinde CHP üyesi olan arkadaşlarımız var. Onların burada kendilerini yalnız hissetmelerini istemiyoruz. Özellikle bu konuya değinmek istiyorum. Çünkü buraya gelen öğrencilerin birçok sorunu oluyor, barınma sorunu, yiyecek sorunu, sosyal alan ve sosyalleşme sorunları. Üniversite öğrencisinin bu zamanında yanında olursak, onlar da bizim yanımızda yer alacaklardır. Çünkü üniversite gençliği daha özgürlüğüne düşkün ve fikirlerini serbest bırakan bir gençlik. Sadece seçim zamanında yanlarına giderek, onlara broşür vererek fikirlerini değiştiremezsiniz. Gençleri kazanmanın yolu onlarla arkadaş olmaktan geçiyor. Biz onlarla arkadaş olacağız, yeri geldiğinde tartışacağız, yeri geldiğinde oynayacağız. Arkadaşlarımıza fikirlerimizi anlatmak, hiç tanımadığımız birine anlatmaktan daha kolaydır. Sokakta broşür dağıtarak biz seçim kazanamayız. Biz mevcut durumu yeni projelerimizle aktifleştirmeye çalışacağız. Özellikle hayata geçireceğimiz projelerle kalıcı olmak, hatırlanmak istiyoruz.

Kalıcı olmak ve hatırlanmak sözünü biraz açıklayabilir misiniz?

Biz bu mertebeyi kendi geleceğimiz için değil, partinin geleceği için istiyoruz. Yani bizim, siyasi kaygımız ve gelecek kaygımız yok. Hatta daha açık söyleyeyim. Benim, 'Nilüfer CHP Gençlik Kolları Başkanı olayım, buradan bir iş bulurum belki daha sonra daha yüksek mertebelere seçilirim' gibi kaygılarım yok. Benim ve ekibimin tek isteği hem ilçemizde, hem ilimizde hem de ülkemizde sosyal devlet anlayışını insanlarımıza gösterebilecek bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olmasıdır. Görev aldığımız takdirde yapmak istediğimiz sadece bu. Projelerimizle bir şablon oluşturup, bu görevi bıraktıktan sonra da çalışmalarımızın devam ettiğini görmek istiyoruz. Yapacağımız etkinlikleri geleneksel hale getirmek istiyoruz. Mesele tohum atmakta. Tohum atıldıktan sonra elbet filiz çıkar.

Bir genç olarak, gençlerin siyasete bakışını nasıl yorumluyorsunuz?

Ben tabiri caizse yaşlıların düşündüğü gibi gençleri apolitik olarak nitelendirmiyorum. Bunun en açık örneğini de Gezi Parkı eylemleri sırasında gördük. Gençler teknoloji çağında yaşamamızın nimetlerini güzel bir şekilde kullanıyor. Haberleri izleme ve analiz etme yetenekleri var. Zamanı geldiğinde ülke yönetiminde söz sahibi olmak için de oy kullanıyor. Biz de burada devreye girmeliyiz. Gençleri bir anlık değil, kemikleşmiş olarak yakalamalıyız.

CHP üyesi olarak öz eleştiri yapsanız neyi eleştirirsiniz?

Çalışmalarımız hep kendi içimizde kalıyor. Kendi kendimize siyaset yapmayı bırakmamız gerekiyor. Bu durum bize hem zaman hem de oy kaybettiriyor. Dışarıdan gelen yeni üye, içimizdeki kavgayı gördükten sonra bizden soğuyabiliyor. Özellikle yeni üye kazanma konusunda veya karşıt görüşlü bir kişiye kendimizi anlatma konusunda çok eksiğiz. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı siyaseti eleştirerek, onlara oy verenleri eleştirerek bir yere varamayız. Onlara saygı duymalı ve daha fazla diyalog kurmalıyız. Bu yapıyı da önce kendi içimizde kurmalıyız. Mesela biz şimdi seçildiğimizde rakip arkadaşlarımızla beraber çalışmanın garantisini veriyoruz. Asil-yedek listelerine karşıyız. Toplantı olacaksa herkes katılacak, herkes fikirlerini beyan edecek, herkes önerilerini sunacak. Yeter ki çok olalım, birlik olalım, diri olalım. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Geçen pazar günü Nilüfer CHP İlçe Teşkilatı'nın kongresi yapıldı ve Mehmet Turan Tansal tekrar başkan seçildi. Mevcut ilçe yönetimiyle beraber çalışma kapsamında görüşmeleriniz oldu mu, olacak mı?

Partimizin bir hiyerarşisi var. Genel Merkez, İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı. Bizim için isimler önemli değil, kimin partiye ne verdiği önemli, herkesle her zaman çalışırız. Partimizin kazanması için elimizden geleni yaparız. Biz sadece çalışırız.

Batuhan Ardıç kimdir?

1990 yılında Bursa'da doğdu. Lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İngilizce Halkla İlişkiler bölümünü yüksek dereceyle bitirdi. Ulusal ve uluslararası birçok projede yer alan Ardıç, kentleşme ve dezavantajlı gruplar konularında hazırladığı projelerle ödüller kazandı. Perakende sektöründe girişimci olarak iş hayatına devam eden Batuhan Ardıç, 2014 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'ne önce Altınşehir Mahallesi'nden daha sonra da Yüzünyıl Mahallesi'nden delege seçilerek kritik görevlerde aktif rol oynadı. Nilüfer'de yenilikçi ve üretken bir gençlik yapılanması için aday olan Batuhan Ardıç, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.