Hava Durumu

Nilüfer'de Cumhuriyet coşkusu

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde on binlerce vatandaş 'Cumhuriyet Yürüyüşüne' katıldı. Yürüyüşün ardından sanatçı Kıraç'ın verdiği konser ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşku ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2017 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'de Cumhuriyet coşkusu

Nilüfer Belediyesi'nin her yıl 29 Ekim'de düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü bu yıl da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet için yürüyen halkın coşkusu, ünlü sanatçı Kıraç'ın Hastane Alanı'nda verdiği konserle katlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kalbi bu yıl da Nilüfer'de attı. Her yıl olduğu gibi Cumhuriyet sevdalıları Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'nde bir kez daha buluştu. Yürüyüş, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda Acıbadem Kavşağı'nda başladı. Bulvarın insanla dolduğu yürüyüşe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP'li milletvekilleri ve on binlerce vatandaş katıldı.

Genç yaşlı, çocuk her yaştan vatandaşın yer aldığı yürüyüş boyunca Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Bayraklarla donatılan FSM Bulvarı'nda yürüyenler, marşlara eşlik ederek Cumhuriyet'in 94. yaşını kutladı. Aynı duyguları paylaşan on binlerce kişi kol kola, Hastane Alanı'na kadar umut ve heyecanla yürüdü.

"Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız"

Hastane Alanı'nda tamamlanan yürüyüşün ardından meydandaki kutlamalara geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, alanı tıklım tıklım dolduran halka seslendi. Konuşmasına halkın Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Bozbey, "Doğum günümüz, kutlu olsun. Özgürlüğümüz kutlu olsun. Varlık nedenimiz, her şeyimiz, Cumhuriyetimiz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Herkesin Cumhuriyete bugün her zamankinden fazla sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bozbey şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin değerlerine el uzatanlar olabilir. Karamsarlığa kapılabiliriz, ya da bir an bile olsa umudumuzun alevi sönmeye yüz tutabilir. Ama hayır, sen varsın, o var, biz varız. Biz, hepimiz, umudumuzu harç yapacağız, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyette ısrar, özgürlükte ısrardır. Nilüferliler olarak 29 Ekim'de yıllardır bu meydanda, 'Demokrasi Meydanı" dedikleri alanda buluştuklarını hatırlatan Bozbey, "Yıllardır Cumhuriyetimizi salonlarda değil, bu alanda, kutlamıyor muyuz? Ama ne yapıyorlar? Diyorlar ki, 'Bu alanda biz konser düzenleyeceğiz' Zannediyorlar ki, bizim Cumhuriyet ateşimizi söndürebilirler, bize geri adım attırabilirler. Ama biz, Nilüfer denildiğinde, demokrasinin, Cumhuriyet'in akla geldiğini bilmiyor muyuz? İşte, yine, binlerceyiz, buradayız. Her yıl burada olacağız. Biz geri adım atmayız, biz hiç birinizden korkmayız. Çünkü biz, Atamızın yolundayız. Tüm dünya bilsin ki, tüm emperyalist ülkeler bilsin ki, bizi parçalamak isteyenler, bizi bölmek, bizi silmek isteyeler bilsin ki, yılmayacağız, yılmayacağız, yılmayacağız! Bizim Atamıza sözümüz var, bizim geleceğe sözümüz var. Bizim, çocuklarımıza, bizim gençlerimize, bizim bu ülke insanına borcumuz var. Çünkü biz, şehitlerimize, gazilerimize, Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı emanete saygılıyız. Çünkü biz, Cumhuriyet'e sevdalıyız" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır" sözlerini hatırlatan Bozbey, alanı dolduranlara "Söz veriyor muyuz?" diye sordu. Alandan gelen "Söz veriyoruz" şeklinde cevap üzerine Başkan Bozbey, "İşte budur, umut budur, sevgi budur, Cumhuriyet ateşi, sevdası budur. Bizim, bu ülkeye sevdamız bitmez. Bizim Cumhuriyetimize sevdamız bitmez. Biz bu ülkeye, biz Cumhuriyetimize, sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Aldığımız son nefese dek sahip çıkacağız. Yurdumuzun bütünlüğüne, bağımsızlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız! Kutlu olsun Cumhuriyetimiz, kutlu olsun, kutlu olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Bozbey, konuşmasının ardından eşi Seden Bozbey ile birlikte sahneden halka karanfil atarak bayramlarını bir kez daha kutladı.

Ünlü sanatçı Kıraç şarkılarıyla coşturdu

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet kutlamaları sevilen sanatçı Kıraç'ın konseriyle son buldu. Ünlü sanatçı sahneye çıktığında alandaki coşku da arttı. Kıraç sevilen parçalarını vatandaşlarla birlikte söyledi. Konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatçı Kıraç'a çiçek vererek, muhteşem konser için teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.