Hava Durumu

Nilüfer'de neler oluyor? Dikkat çeken tayin furyası Meclis'te!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde aynı süreçte stratejik birimlerde yaşanan dikkat çekici tayin furyasını Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya sordu. Kayışoğlu, bu durumun yerel ve genel seçimler üzeri seçim güvenliği konusunda kuşkulara yol açtığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'de neler oluyor? Dikkat çeken tayin furyası Meclis'te!

Bursa'nın Nilüfer İlçesinde Kaymakamlık Özel Kalem Müdiresi Müzeyyen Özfidan'ın becayişle Gemlik'e, Nilüfer İlçe Nüfus Müdiresi Nedret Acel'in Adana Ceyhan'a aynı süreçte tayininin çıkarılmasının manidar olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Bu iki tayin dışında dikkat çeken bir görevden alma daha var. Nilüfer Kaymakamlığı Özel Kalem, İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde yaşanan bu gelişmelere paralel olarak İlçe Seçim Kurulu Müdiresi Ümran Cevhertaş da görevden alınmış durumda. Açıkçası, bu stratejik görevlerde aynı süreçte yaşanan görevden alma ve tayinler, yerel ve genel seçimler üzeri seçim güvenliği konusunda kuşkulara yol açmaktadır. Bölgeyi bilen, işin ehli isimlerin görev yerlerinin değiştiriliyor olması ister istemez akla, 'Acaba AKP dört dönemdir belediye başkanlığını kazanamadığı Nilüfer'de suçlu olarak bu müdireleri mi görüyor' duygusunu getiriyor" diye konuştu.

Nilüfer'de yaşanan bu tayin furyasıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 'Bir açıklama bekliyoruz. Olmadık bir zamanda üç kadın müdirenin görev yerlerinin değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Nilüfer Belediyesi'nin dört dönemdir AKP tarafından kazanılamıyor olmasının faturası bu stratejik noktalarda görev yapan müdirelere mi kesilmiştir? Merak ediyoruz" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.