Hava Durumu

Nilüfer Kadın Korosu, Portekiz yolcusu...

Gittikleri birçok ülkede büyük ilgi gören Nilüfer Kadın Korosu, Portekiz'de sahne alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Yöresel oyunlarla da konserlerine renk kattıklarını belirten Koro Şefi Aysel Gürel, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Kadın Korosu, Portekiz yolcusu...

Geçtiğimiz yıllarda Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda, İtalya ve Letonya'da konser veren Nilüfer Kadın Korosu, davet üzerine 37 kişilik ekiple Portekiz yolculuğuna çıkıyor.  Koro Şefi Dr. Aysel Gürel "Portekiz, yurt dışında konser verdiğimiz 7.ülke olacak. Aslında çok farklı ülkelerden davet alıyoruz. Ancak bu yurt dışı faaliyetlerimizi tamamen kendi imkânlarımızla gönüllü olarak gerçekleştirdiğimiz için her yıl ancak bir ülkeye gidebiliyoruz. Gittiğimiz her ülkede geleneksel Türk müziği, Türk kültürü ve Türk kadınını tanıtmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Anadolu'nun geleneksel bindallı kostümü ile sahne almamız oldukça fazla ilgi uyandırıyor. Sadece müziğimizi değil aynı zamanda halk oyunlarımızı da tanıtıyoruz. Konserlerimizde mutlaka birkaç yörenin halk oyunlarını da oynuyoruz. Ayrıca geleneksel kültürümüzde yer alan, kına gecesi, sıra gecesi, Bursa Gezeği gibi konseptleri de sergiliyoruz "dedi.

"İMKÂNLARIMIZI ZORLUYORUZ"

Tüm amaçlarının Türkiye'nin tanıtımına hizmet etmek olduğunu söyleyen Gürel, "Halkımızın ve medyamızın bize taktığı 'Gönüllü Kültür Elçileri' isminden de onur duyuyoruz. Gerçekten ülkemizin tanıtımına büyük hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Gittiğimiz ülkelerdeki insanların konser sonrası olumlu görüşlerini almak, orada yaşayan Türklerin mutluluğunu görmek bizi daha da fazla motive ediyor. Her yıl imkânlarını zorlayan koro arkadaşlarımı da bu özverilerinden dolayı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. Nilüfer Kadın Korosu, yine sosyal projeye destek amaçlı 153.konserini 14 Nisan'da Gemlik'te Anaçev için verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.