Hava Durumu

Nurettin Kutlucan'dan Bursa'ya bir okul daha...

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan ile Özgür Kavaklı'nın destekleriyle Ortabağlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şerif-Rabia Kutlucan Ortaokulu'nun açılışı yapıldı. Daha önce Millet Mahallesi'nde bir okul yaptıran Nurettin Kutlucan, Bursa'ya yeni eğitim yuvasının kazandırılmasının gururunu yaşadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nurettin Kutlucan'dan Bursa'ya bir okul daha...

Onuralp ÖZALP

Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki eski okulların yenilenmesi projesi kapsamında önemli bir destek de Kutlucan Holding'den geldi. Yıldırım'ın Ortabağlar Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Adile Naşit Anasınıfları, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılmıştı. 2 yıl önce temeli atılan fakat yüklenici firma ile yaşanan sorun nedeniyle yarıda kalan okul, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan ile Özgür Kavaklı İnşaat'ın sahibi Özgür Kavaklı tarafından tamamlandı. 2019-2020 eğitim öğretim yılına yetiştirilen okulun açılışı dün yapıldı.

YOĞUN KATILIM

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'ın anne ve babası olan Rabia Şerif Kutlucan'ın adının verildiği okulun anasınıfına ise Özgür Kavaklı'nın adı verildi. Görkemli bir törenle açılışı yapılan okulda örenciler ders başı yapmaya başladı. Açılışa, Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu üyeleri, Özgür Kavaklı, okula ismi verilen Şerif Kutlucan, öğrenciler ve veliler katıldı.

'HİÇ BİR MASRAFTAN KAÇINILMADI'

Hayırsever iş insanı Nurettin Kutlucan, açılışta yaptığı konuşmada 98 yaşındaki babası Şerif Kutlucan'ın yıllardır Ortabağlar Mahallesi'nde yaşadığını vurguladı. Anne ve babasının isminin verildiği okulun açılışını yapmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Nurettin Kutlucan, "Devletimizin her zaman yanında olduğumuzu bildirmek isterim. Eğitim bizim için en önemli konulardan biri. Bu okulun yapımında elimizden gelen desteği de verdik. Hiçbir masraftan kaçınılmadı. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Modern okullarla okumak herkesin hakkı" dedi.

'ÖRNEK BİR ÇALIŞMA'

Açılışta konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve okulun tamamlanması için büyük destekveren iş insanı Nurettin Kutlucan'a eğitme verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Örnek bir çalışmaya imza atıldığını anlatan Vali Yakup Canbolat, Bursa'daki pek çok okulun özel okulları geride bırakacak nitelikte olduğunu ve öğrencilerin iyi eğitim almalarının önemini vurguladı.

AKTAŞ'TAN KUTLUCAN AİLESİNE TEŞEKKÜR

Törende söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Şerif - Rabia Kutlucan Ortaokulu ve Özgür Kavaklı Anaokulu'nun yapımını gerçekleştiren Kutlucan ve Kavaklı ailelerini, gösterdikleri özveri ve eğitime desteklerinden dolayı tebrik etti. Okulların temelinin yaklaşık 2 yıl önce atıldığını ve yapılan çalışmalarla özel okul ayarına geldiğini belirten Başkan Aktaş, "Okullarımız yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladı. Burada daha önce var olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Adile Naşit Anaokulu ihtiyaçlara cevap veremiyordu. Bu binaların yıkılarak, yerine günümüz koşullarına uygun modern bir bina inşa edildi. İnşaat alanı 7700 metrekare olan okul binası bodrum, zemin + 3 kat ve çatı katı olarak inşa edildi. Şu an 32 derslikli ortaokul, 4 derslikli anaokulu, laboratuvar, ofis ve teknik mahallerle, bodrum katta beden eğitimi salonu ve çatı katında konferans salonu yer alıyor" şeklinde konuştu.

6 OKULDA EĞİTİME BAŞLANDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de Bursa'da bu yıl 6 okulda 120 dersliğin hayırseverler tarafından yapılarak eğitime başladığını; halen 8 okulda 148 derslikte de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Dülger, hayırseverlerin desteğiyle bir okul yapılması hayalinin olduğunu söyledi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Şerif Rabia Kutlucan Ortaokulu kurdele kesimi ile açıldı. Protokol üyeleri daha sonra okulu gezerek öğrencilerle bol bol sohbet ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.