Hava Durumu

Nuri Bilge Ceylan filmi Ahlat Ağacı'nın fragmanı yayınlandı!

Nuri Bilge Ceylan'ın 1 Haziran'da vizyona girecek olan filmi Ahlat Ağacı'nın fragmanı yayınlandı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Serkan Keskin gibi isimler yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nuri Bilge Ceylan filmi Ahlat Ağacı'nın fragmanı yayınlandı!

2014 yılında çektiği Kış Uykusu'ndan sonra Ahlat Ağacı filmine imzasını atan Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71. Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

Merakla beklenen ve 1 Haziran'da vizyona girecek olan Ahlat Ağacı'nın fragmanı yayınlandı.

AHLAT AĞACI 1 HAZİRAN'DA VİZYONDA

Film, uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinecek film, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor. Başrolünde Aydın Doğu Demirkol'un yer aldığı tam 188 dakika uzunluğundaki filmde Demirkol'a Murat Cemcir ile birlikte Bennu Yıldırımlar, Serkan Keskin, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Akın Aksu, Öner Erkan, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu eşlik ediyor. Senaryosunu Nuri Bilge'yle birlikte Ebru Ceylan ve Akın Aksu'nun yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan'ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.

Filmin Yunus Emre, Çehov, Dostoyevski, Nietzsche, Polat Onat, Kuran-ı Kerim, İbn-i Arabi, Hz. Muhammed, Şems-i Tebrizi ve Peyami Safa'dan alıntı yapmış olması da oldukça dikkat çekici. İngilizce ismi The Wild Pear Tree olan film, tam 188 dakika uzunluğunda. Fransa/Türkiye/Almanya/Bulgaristan/Makedonya/Bosna/İsveç ortak yapımı olan filmin prodüksiyon şirketi daha önce pek çok kez yönetmenle çalışmış Zeynep Atakan'ın sahibi olduğu Zeyno Film.

'Ahlat Ağacı' Cannes'da 15 dakika ayakta alkışlandı 'Ahlat Ağacı' Cannes'da 15 dakika ayakta alkışlandı

Ahlat Ağacı'nın resmi sinopsisi ise şöyle:

Bazıları için taşra, tüm umutların eninde sonunda yalnızlıkla kesiştiği bir sürgün yeridir. Tıpkı babaların ve oğulların kesişen kaderleri gibi, tüm umutların, hayallerin, çaresizlikle kesiştiği hudutsuz bir sürgün yeri...

Ahlat Ağacı, NuLook Productions'ın dağıtımcılığında 1 Haziran'da vizyonda olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.