Hava Durumu

Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri Roma ve Viyana'da gösterilecek

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı", "Kış Uykusu" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmleri "Türk Filmleri Haftası" projesi kapsamında gösterilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri Roma ve Viyana'da gösterilecek

"Türk Filmleri Haftası" ile yüzlerce yerli film, farklı ülkelerde sinemaseverlerle buluşuyor.

Bugüne kadar 20 ülkede yapılan etkinlik kapsamında, Cannes ve Antalya Altın Portakal gibi uluslararası film festivallerinde adını dünyaya duyuran Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri 22-24 Kasım'da Roma'da, 2-8 Aralık'ta Viyana'da gösterilecek.

"Ahlat Ağacı", "Kış Uykusu" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin yer alacağı etkinlikte sinema öğrencileri, yönetmen ve yapımcılarla bir araya gelerek, söyleşiler gerçekleştirecek.

YILSONUNA KADAR DEVAM EDECEK

"Türk Filmleri Haftası" kapsamında ayrıca yılsonuna kadar birçok yerli yapım, Lübnan, Bosna Hersek, Avusturya, Fas, İtalya, Macaristan, Romanya ve Kazakistan'da da seyircilerin beğenisine sunulacak.

Proje aracılığıyla bugüne kadar Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş'ın yanı sıra Gürkan Uygun, Esra Bilgiç, Kadir Çöpdemir, Emre Kızılırmak, yönetmenlerden Mustafa Öztürk ve İsmail Fidan, yapımcı Nermin Aytekin ile yazar, senarist Tarık Tufan sinemaseverlerle bir araya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.