Hava Durumu

Nuri Kolaylı: Yerel gazetelere rahat bir nefes aldırdı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı: 'Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'ün, icra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmaya devam edeceği yönündeki açıklaması, yerel gazetelere rahat nefes aldırmıştır'.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nuri Kolaylı: Yerel gazetelere rahat  bir nefes aldırdı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'ün, icra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmaya devam edeceği yönündeki açıklaması, yerel gazetelere rahat nefes aldırmıştır." ifadesini kullandı.

Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, icra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerdeki yayınının kaldırılmasının gündeme gelmesi üzerine Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam eden yerel gazeteleri kapanmanın eşiğine getirecek düzenlemeye karşı yoğun bir çalışma yaptıklarını, bu girişimlerin olumlu sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

2019 itibarıyla yerel gazetelerin resmi ilanlarının yüzde 60'ı, yaygın gazetelerin resmi ilanlarının ise yüzde 80'inin icra-iflas ilanlarından oluştuğuna dikkati çeken Kolaylı, şunları kaydetti:

"Yerel gazeteleri tehdit eden değişiklik, Yargı Reformu 2. Paketi'nde, icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenleme önerisiydi. Bu önerinin gerçekleşmesi demek, yaygın ya da yerel ayırımına gidilmeksizin gazetelerin yarıdan fazlasının kapısına kilit vurması, binlerce gazetecinin işsiz kalması demek olacaktı. Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'ün, icra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmaya devam edeceği yönündeki açıklaması, yerel gazetelere rahat nefes aldırmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.