Hava Durumu

O kupa Bursa'ya gelsin!

Son olarak 2015'te TOFAŞ'ın kaldırdığı, geçen sezon ise Bursaspor'un finalde kaybettiği Federasyon Kupası'nda bu kez Final Gençlik en büyük olmak için parkeye çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
O kupa Bursa'ya gelsin!

Ali ŞAHİN

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen ve Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ekiplerinin katıldığı erkekler Federasyon Kupası'nda final maçı yarın oynanacak. Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanan ilk yarı final eşleşmesinde Petkim Spor, Akhisar Belediyespor'u 90-89'luk skorla mağlup ederken, ikinci yarı final mücadelesinde ise Bursa ekibi Final Gençlik, Merkezefendi Belediyesi'ni 82-81 geçerek adını finale yazdırdı.

ŞAMPİYON BELLİ OLUYOR

Üst üste 2. kez bir bursa takımının finalde boy göstereceği organizasyonun bu yılki şampiyonu ise bugün belli olacak. Petkimspor ve Final Gençlik arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanacak final maçı 17:30'da başlayacak. Karşılaşma federasyonun resmi YouTube hesabından da canlı olarak yayınlanacak. 2012'den bu yana düzenlenen organizasyonun 2015 Şampiyonu TOFAŞ olurken geçen sezon ise Bursaspor kupayı finalde kaybetmişti.

AVERAJLA GRUPTAN ÇIKTI

Organizasyona 1881 Düzce Belediyespor, Akhisar Belediyespor ve Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile yanı grupta başlayan Final Gençlik Düzce'yi yenip diğer 2 rakibine mağlup olsa da averajla adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Çeyrek Final'da Mamak Belediyesi Yeni Mamakspor'u 109-91'le geçen Bursa ekibi Yarı finalde ise Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'i son anlardaki etkili oyunuyla 82-81 yenerek Final'e yükseldi.

NAMAĞLUP FİNALDE

Bu sezona mutlak BSL hedefiyle başlayan ve sezon başında kadrosuna büyük yatırım yapan Petkimspor ise organizasyonda yenilgi yüzü görmedi. Geçen sezon Bursaspor'u BSL'ye taşıyan Arda Vekiloğlu idaresinde sahaya çıkan İzmir ekibi sırasıyla Bornova Belediye, Anadolu Basket, Manisa BŞB, Bandırma kırmızı ve Akhisar Belediyespor'u yenerek final bileti aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.