Hava Durumu

Oktay'dan Libya açıklaması: 'Ne demek kardeşim ne işimiz var?'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Libya'da, Kıbrıs'ta ne işiniz var diye soranlara sesleniyorum. Bize karşı oynanan oyunları yıkmak, bu oyunları bozmak üzere oradayız. Ne demek kardeşim ne işimiz var? Biz ayaklarını atamayacak şekilde denizde bize karşı oynanan oyunlar var. Bunları yırtmak üzere oradayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Oktay'dan Libya açıklaması: 'Ne demek kardeşim ne işimiz var?'

Libya tezkeresi Meclis'e geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir programa katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Oktay'ın açıklamalarından satır başları; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin verdiği dinamizmle, ekonomik saldırıların tamamen üstesinden gelinmiştir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Kendisine karşı çok farklı bir planı yırtarak çıkan bir Türkiye var orada" ifadelerini kullandı. 

Fuat  Oktay, ekonomide 2019'da dengelenmenin ve disiplinin sağlandığını, 2020'de yeni bir şahlanış dönemine geçileceğini bildirdi.

LİBYA TEZKERESİ

Libya'da, Kıbrıs'ta ne işiniz var diye soranlara sesleniyorum. Bize karşı oynanan oyunları yıkmak, bu oyunları bozmak üzere oradayız.

Ne demek kardeşim ne işimiz var? Biz ayaklarını atamayacak şekilde denizde bize karşı oynanan oyunlar var. Bunları yırtmak üzere oradayız. Bence kamuoyunun da; bazılarının anlayabileceğini zannetmiyorum ama Meclis'te de gördük ne yazık ki. Orada ne olduğunu, Cumhurbaşkanımızın ne demek istediğini irdelememiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Bir Doğu Akdeniz'de, iki Libya ile olan anlaşmayla da bize karaya hapsetme oyununu bozduk. Yunanistan'ın son zamanlarda gündeme getirdiği bir harita var. Türkiye zannediyorlar ki içerde. Biz bu gelişmeleri dikkatle takip ettik.

Biz tarihte de bunu yaşadık. Tehdit ettiler bizi her iki tarafta da. Barış Pınarı'nda da... Bütün dünya karşımıza dikildi.

F-35 ÇIKIŞI

F-35 ile S-400'ün ne alakası var. F-35 İsrail'de uçtuğunda bölgeden teknolojisi çalınmıyor da Türkiye'de uçtuğunda mı teknolojisi çalınıyor? Türkiye savaş uçağı yapacak; hem insanlısını hem insansızını hem de F-35 veya ötesindeki bir özellikte bunu yapıyor olacağız.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ

Bugün klasik teknolojiyle çıksaydık bir anlamı yoktu ama farklı teknolojiyle, doğru zamanlamayla pazara giriyoruz. Bugün itiraz edenler, yarın o araçlara ilk binenler olacaktır. Minimum yüzde 50-51 yerlilikle başlıyoruz.

KANAL İSTANBUL

Tamamen kendi kanunlarımıza göre oluşturduğumuz bir alternatiftir. Buranın daha avantajlı olduğunu herkes görecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.