Hava Durumu

Okul stresi Mektebim'le yok!

Sadece akademik değil, sosyal projelerini de sürdüren Mektebim Okulları, öğrencilerin okula uyum sürecinde yardımcı olmak için uzman psikolog eşliğinde program düzenledi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Okul stresi Mektebim'le yok!

Mektebim Okulları, bütünsel eğitim yaklaşımı ile sadece akademik değil, sosyal projelerini de sürdürüyor. Bu kapsamda okulların açılmasına az bir süre kala Mektebim Rehberlik Koordinatörü Uzman Psikolog Yegan Özcan, öğrenci ve veliler için tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin okul öncesi kaynaşması için oryantasyon haftasına katılmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Yegan Özcan, ebeveynlerin de okula güvenmesi gerektiğine dikkat çekti. Her yıl çocukların farklı endişelerinin olabileceğini belirten Özcan, 'İlkokul öğrencileri için, uyum sürecine ilişkin önemli noktanın okul fobisi olarak adlandırılan durumun yoğun yaşandığı yaşlar olması' dedi. Her yaş grubunda olduğu gibi bu yaş grubunda da okul aile iş birliği kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Özcan, ortaokul veya liseye başlayacak öğrencilerinin deneyimleri sayesinde okula uyum süreçlerinin daha hızlı olduğunu ancak onlar için de önemli bazı durumlar durumlarda ailelerin dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

MEKTEBİM FARKI

Mektebim'in çok güzel bir okul olduğunu belirten öğrenci Berra Bağcı, 'Okula gitmeden önce çok heyecanlıydım hala heyecanlıyım. Çünkü okulumda havuz var ve arkadaşlarımla eğleniyorum. Öğretmenimiz bize yeni şeyler öğretiyor. Sayı saymayı biliyordum, şimdi İngilizce 'de saymayı öğreniyorum. Okulumu sevdim ve gitmek istiyorum. Okuldan sonra eve gittiğimde yaptıklarımı anlatıyorum ve çizdiğim resimleri gösteriyorum. Annemi özlüyorum ama hiç ağlamadım' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.