Hava Durumu

Okullarda yeni dönem! 'Çok yakında açıklayacağız'

Ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu sadece ders sayılarıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma. Birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Okullarda yeni dönem! 'Çok yakında açıklayacağız'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarının satır başları şöyle:

"(Okul Profili Değerlendirme Çalışması) Okula 'Sen şu ölçütlerde çok  iyisin, şu ölçütlerde de daha geridesin. Bunu düzeltebilmen için sana bir yıllık  yol haritası veriyoruz' diyeceğiz. Her okul yol haritasına göre gelişme planını  takip edecek. Bir yılın sonunda da hangi okul başarmış hangisi başaramamış  bakacağız ve duruma göre önlemlerimizi alacağız."

"(Ortaöğretimde ders sayılarının azaltılması) Bu, sadece ders  sayılarıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde  kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma."

"Çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat  genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu  yaşaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin  ellerinden alınması asla söz konusu olmayacak."

"Eğitim sisteminde bir şeyi yeşertme talebimiz var, bu mutfaktan,  sahadan olacak. Öğretmenlerimizin gönülden katılımıyla, desteğiyle, okul  müdürlerimizin liderliğiyle başaracağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.