Hava Durumu

On binlerce kişi Yenikapı'ya akın etti! Kudüs için tek yürek...

Gazze'de yapılan katliamlarla 62 Filistinlinin öldürülmesiyle ilgili olarak on binlerce kişi bugün İstanbul Yenikapı'da tek yürek oldu. Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, "ABD'nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir" derken MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam'ın canla, kanla harcı karılmış sürüyüz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
On binlerce kişi Yenikapı'ya akın etti! Kudüs için tek yürek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuliste yan yana geldiler.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman kürsüye çıktı:

Bu katliamı gerçekleştiren terörist İsrail'i en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Müslüman ülkeler artık icraata geçmelidir.

BAŞBAKAN YILDIRIM: FİLİSTİN TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

Mescid-i Aksayı İstanbul'dan selamlıyorum. Filistin'e selam olsun. İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. EşkIya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi yardımsız bırakma yarabbim. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Haykırıyoruz çünkü acımız büyük. Gözlerimiz yaşlı kalplerimiz yangın yeri. Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Amerika Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle seyretmiştir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD başkanı bu zulme ortak olmuştur. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, dünya suskun, İsrail azgınlaşmıştır.

Filistin Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Bugün bu meydandan hep bir ağızdan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Türkiye'ye yakışan budur. İnsanlık olarak bugün acımız birdir. Zulme rıza göstermek de zulümdür.

FİLİSTİN BAŞBAKANI: BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUZ

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Hamdallah'ın konuşmalarından satır başları:

Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs'e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs'ün büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs Arap Müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD'nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz.

BAHÇELİ: 14 MAYIS İNSANLIK TARİHİNİN UTANÇ SAYFASIDIR

MHP Lideri Devlet Bahçeli miting alanını dolduranlara hitap etti:

Gözü yaşlı mazlumları selamlıyor. Bilsinler ki yalnız değiller. Bilsinler ki çaresiz değiller. Bilsinler ki sahipsiz değiller. Gazze'deki masumlar için ayaktayız, Beytüllahim'deki mağdurlar için arayıştayız. Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam'ın canla, kanla harcı karılmış sürüyüz.

Müslüman Türkler olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezeceğiz. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü. Filistinli kardeşlerim bu sebeple mazlumdur. Kudüs imanımızın itibarıdır. Ancak gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. ABD tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? Bu düşmanlık değil midir?

Tüm dünyanın gözü Kudüs'e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısıdır. Ortadoğu'daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'ın densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Yenikapı'da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemize gelen aramızda bulunan misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Kudüs davası hepimizin davasıdır diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye BBP Genel Başkanı Destici'yi özellikle selamlıyorum.

İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALMIŞTIR

Kardeşlerim biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs bir kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemize güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır.

Osmanlı Devleti, 4 asır boyunca Kudüs'ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı. O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. BM'nin 1947'deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin'in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967'de Kudüs'ün işgaline sessiz kalan BM, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyrederek buna ortak olmuştur. Ne için dünya 5'ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz?

Amerika'nın attığı adıma etkili bir tavır koymayan BM, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe daha vurdu. Amerika'nın aldığı son kararla Kudüs'ün mahremine bir kez daha el uzatıldı. İsrail 1947'den beri dilediğini yapıyor. Bugünde aynı pervasızlıkla yoluna devam ediyor.

BİZİM İÇİN ÇANAKKALE NEYSE, KUDÜS'TE ODUR

Hz. Ömer, Kudüs'ü neredeyse kimsenin burnunu bile kanatmadan fethetmişti. Asırlar sonra, Kudüs'e yürümek için yüzlerce insanı toplayan Haçlılar, 600 bin kişi olarak girdikleri Anadolu'dan tüm vahşetlerine rağmen 100 bin kişi olarak çıktılar.

Biz Müslümanlar kınamakta başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bizim için Çanakkale neyse, Kudüs'te odur.

ZALİMİN ANLADIĞI TEK DİL, GÜÇTÜR

Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil, güçtür güç. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail'in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz. Açık konuşacağım; Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda, çekişmelerde, ihtilaflarda birbirlerine ne kadar tahammülsüzse hatta ne kadar vicdansızsa, hasımlarına karşı da o derece pısırık, cesaretsiz, korkak bir görüntü içindedir.

KUDÜS NÖBETİ SIRASI BİZE GELMİŞTİR

1.7 milyar Müslüman olarak Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Dünyadaki tüm Müslümanları yeniden ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeleri Filistin'e yardım kampanyasına davet ediyorum.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.