Hava Durumu

Önlem alınmazsa ciddi problemlere yol açıyor!

Yaz aylarının başlamasıyla özellikle çocukları yakalayan ishal vakaları hakkında uzmanlar hijyen çağrısı yapıyor. İshalin önlem alınmadığı takdirde ciddi problemlere yol açabileceği belirtilirken, hastalığın seyrinde birden çok faktör etkin olabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Önlem alınmazsa ciddi problemlere yol açıyor!

Çocuklarda özellikle yaz dönemlerinde artış gösteren ishalin, önlem alınmadığı takdirde ciddi problemlere yol açabileceğini söyleyen uzmanlar bir günden daha uzun süren vakalarda kusma ve ateş de görüldüğü takdirde vakit geçirmeden uzman hekime getirilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Taşçı "İshalin pek çok nedende bağlı oluşabileceğini belirterek "İshal, çevresel faktörlere göre değişim göstermektedir. Sıvı kaybına neden olan ishal; virüsler, bağırsak enfeksiyonları, çok fazla meyve tüketimi, diş çıkarma, bakteriler gibi nedenlerden oluşmaktadır. İshal, en sık 0 - 5 yaş grubunu etkilemektedir. Çocuklarda bir günden uzun süren ishal durumu varsa, çok fazla yememesine rağmen en az beş defa sıvı kaka yapıyorsa, ayrıca ishale kusma ve ateş eşlik ediyorsa, mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerekmektedir" dedi.

ALINABİLECEK EN İYİ YÖNTEM

Hijyene önem verilmesinin ve temiz su tüketiminin ishali önleyebileceğini belirten Taşçı, "Tükettiğiniz suyun temiz olması en önemli husustur. Ayrıca meyve ve sebzelerin de bol suyla yıkanması ve öyle tüketilmesi gerekmektedir. Hijyene dikkat etmek ve elleri sık sık yıkamak, ishal için alınabilecek en iyi önlemdir. Ateş ve kusmanın eşlik etmediği çocuklarda iştahsızlık görülebileceğinden; patates, püresi, pilav ve özellikle yoğurtlu çorbalar tercih edilmelidir. Bu süreçte çocuklara kızartma gibi yağlı besinler, kayısı, ceviz gibi gıdaları vermemek gerekmektedir. Anne sütü alan çocuklara ise sıklıkla emzirilmelidir" açıklamasında bulundu.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.