Hava Durumu

Operasyon kapıda: Afrin, Münbiç, Tel Abyad...

Suriye'de terör örgütü YPG kontrolündeki bölgelere operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Operasyon kapıda: Afrin, Münbiç, Tel Abyad...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Türkiye'nin çevresinde yaşan olaylara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Suriye'de sergilenen insan ve medeniyet katliamı ile Kudüs'te kesintisiz şekilde süren zulümlerin, atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Irak'ta, Yemen'de, Körfez Bölgesi'nde yaşanan krizler, hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafya, belli birtakım güçlerin yeniden tanzim etmeye çalıştığı senaryodur. Bölgedeki birtakım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor. Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçlarıdır. Biz bu oyunu gördük, deşifre ettik. Sadece bununla kalmadık, bu oyunu bozacak adımları birer birer atıyoruz" dedi.

GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Bu doğrultuda atılacak çok adım olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız" diye konuştu.

KURSAKLARINDA KALACAK

"Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız" diyen Erdoğan, "Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir" ifadelerini kullandı.

KEMAL BEY DUYSUN BARİ

Erdoğan, Suriye'de başarıyla sonuçlandırılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın bu adımlardan birisi olduğunu belirterek, "Şu anda İdlib'de Rusya ve İran'la birlikte yürüttüğümüz, bölgeyi güvenli hale getirme operasyonu bunlardan biridir. İslam İşbirliği Toplantısı'nda, liderler zirvesinde Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir. Kemal Bey duymamış. Karaman'da seslenelim duysun bari" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.