Hava Durumu

Operasyonda şok eden detay

Şemdinli Karadağ bölgesinde 3 bin 300 metre yüksekte ve 40 derece sıcakta yapılan operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda mağara üzerine sabitlenmiş bir paratoner de bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Operasyonda şok eden detay

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Karadağ bölgesinde 40 santigrat derece hava sıcaklığı ve 3 bin 300 metre rakım ve güç arazi koşullarında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonda Karadağ Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen 3 terörist ve bir Doçka silahı yapılan hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

Aynı operasyon kapsamında, Ziyaret ve Cami Tepe bölgelerinde yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde 30 metre uzunluğunda 4 odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış 2 mağara bulundu. Mağaralarda; 1 adet Doçka namlusu, 1 adet Biksi namlusu, 5 kutusu açılmamış olmak üzere bin 800 adet Doçka mühimmatı, 1 adet roketatar mühimmatı, 1 adet jeneratör, 2 adet akü, 8 adet büyük tüp, 7 celikan mazot, mağara üzerine sabitlenmiş bir paratoner, muhtelif örgütsel doküman, bir miktar yaşam malzemesi bulunarak imha edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.