Hava Durumu

Orhaneli Belediyesi'nin Maden OSB projesine Bakanlık'tan onay çıktı!

Orhaneli Belediyesi'nin vizyon projesi olan Türkiye'nin ilk Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile ilgili ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orhaneli Belediyesi'nin Maden OSB projesine Bakanlık'tan onay çıktı!

Orhaneli Belediyesi'nin Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili ÇED olumlu raporuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı. İlçenin çehresini değiştirecek olan Maden OSB'nin kurulması için bir engelin kalmadığını belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Türkiye'nin ilk Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin uygulanması için artık önümüz açıldı. Bu projeye destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

61 fabrikanın yapım için taahhütte bulunduğu Maden OSB'nin, şehrin tüm dinamiklerinin ortak kararıyla gerçekleştirilen bir proje olduğunun altını çizen Başkan Tatlıoğlu, faaliyete geçtiğinde yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve göçü tersine çevireceklerini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.