Hava Durumu

Orhaneli Maden OSB için güzel haber geldi

Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'nin çehresini değiştirecek olan Maden OSB için müjdeli haber Ankara'dan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Komisyonu ÇED için nihai kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orhaneli Maden OSB için güzel haber geldi

Orhaneli Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde sona gelindi. 61 fabrikanın yapımı için taahhüttün bulunduğu ve ilçenin gelişimi için milat olacak Maden OSB ile ilgili geçtiğimiz Haziran ayında Orhaneli'de ÇED süreci kapsamında, halkı bilgilendirme toplantısı yapılmış ve toplantıya katılan tüm belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar OSB'nin kurulmasına destek vererek, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istemişlerdi. Halkı bilgilendirme toplantısının ardından devam eden süreç sonunda Ankara'dan ilçe halkını sevindiren haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda toplanan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, kurulacak olan Maden OSB için ÇED nihai kararını verdi.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Kurulduktan sonra göçü tersine çevirecek olan ve yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak Maden OSB ile ilgili gelinen son aşamayı değerlendiren Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Maden OSB'nin ilçenin kaderini değiştirecek bir proje olduğunu ve kurulma aşamasında örneklerinden çok hızlı bir şekilde yol aldıklarını söyledi. Maden OSB'nin Bursa'da ilk defa tüm kentin dinamiklerinin onayladığı bir proje olduğunun altını çizen Tatlıoğlu, "Benim için en önemli nokta budur. Bu projeye Bursa karar verdi. Bu projeye başladığımızda en hızlı süreç 7 yıl demişlerdi ama 2 yılda bu duruma geldik. Hem Türkiye'nin ilk Maden İhtisas Organize Sanayisini yapmış olacağız hem de Türkiye'nin en hızlı OSB'sini kurmuş olacağız. Valimizin, Büyükşehir Belediyesinin, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, akademik odaların ve halkımızın onayını aldık. İlçemiz için milat olarak kabul edilen ÇED nihai kararının alınmasını, halkımız heyecan içinde bekliyordu. Biz de müjdeli haberi 'Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım' kapanış toplantısı öncesinde aldık ve bu karar bizi çok mutlu etti. İlçemizde büyük bir sevinçle karşılandı. Bu proje destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Maden OSB'nin kurulması ile birlikte ilçe ve köylerin yeniden eski hareketliliğine kavuşacağını ifade eden Başkan Tatlıoğlu, "İnsanlar Orhaneli'ye geri dönecek, ilçemizde işsizlik kalmayacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.