Hava Durumu

Orhun Ene'den fair-playlik jest

TOFAŞ'ın başarılı antrenörü Tony Crocker'ın kaydettiği basketin süre bittikten sonra atıldığını söyleyerek iptal ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orhun Ene'den fair-playlik jest

-Engin AKSÖZ-

Eurocup serüvenine erken havlu atan TOFAŞ, kendi ligine yoğunlaştıktan sonra yeniden sezon başındaki ritmini yakalayıp, zirveyi yakın takibe aldı. Sürpriz Trabzonspor yenilgisinden sonra seriye bağlayan turkuaz mavili yeşilli takım, Beşiktaş Sompo Japan gibi zor bir deplasmanı, bitime 5 saniye kala usta işi çizilmiş bir kenar oyununu sayıya dönüştürerek 60-59 kazanmasını bildi. Bu skorla üst üste 4. kez kazanmasını bilen TOfaş'ta oyuncuların saha içi performanslarının yanı sıra; antrenör Orhun Ene'nin fair-playlik jesti de çok konuşuldu.

YENİLGİYİ GÖZE ALDI

Beşiktaş-Sompo Japan maçının son çeyreğinde Tony Crocker'ın attığı baskete hakemlerin sayı kararı vermesine itiraz ev sahibi takımın antrenörü Ufuk Sarıca yerine TOfaş antrenörü Orhun Ene'den geldi. Ene 24 saniyenin atıştan az önce bitmiş olduğunu söyleyince, masaya giden hakemler pozisyonu monitörden yeniden izleyip, sayıyı iptal etti. Karar Beşiktaş seyircisinin alkışlarıyla ödüllendirilirken, eşine az rastlanılan bu jest Ene'yi de bir anda maçın önüne çıkartmış oldu. Başarılı antrenör maçtan sonra bu pozisyonla ilgili olarak, "Haksız bir kazanç elde etmek istemeyiz. Temsil ettiğimiz kurumun kültürü de bunu icap ettiriyor" şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.