Hava Durumu

Orhun Ene: Kuban maçını kazanmak istiyoruz

Rytas Vilnius karşısında özellikle ilk yarıda berbat bir oyun ortaya koyduklarını belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Şimdi önümüzde çok önemli bir Lokomotiv Kuban maçı var. İç sahada taraftarımızın da desteği ile bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orhun Ene: Kuban maçını kazanmak istiyoruz

7Days EuroCup B Grubu 9. haftasında deplasmanda Litvanya temsilcisi Rytas Vilnius'a 99-83 mağlup olan TOFAŞ Basketbol Takımı'nda Başantrenör Orhun Ene ve ABD'li oyunculardan Tarik Phillip karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Maça savunma anlamında çok yumuşak başladıklarını ve bu durumun rakibe güven verdiğini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "İlk yarıda hem savunmada hem de hücumdaki oyunumuzdan dolayı tarif edilmesi çok zor bir maçtı. Berbattı. İlk çeyrekte 9 üç sayı ile 32 sayı bulmalarına, ilk yarıda 57 sayı bulmalarına izin verdik. Agresif hiçbir şey yapmadık. Çok yumuşak kaldık. Onlara çok fazla güven verdik ve bu güven rakibe her zaman kendilerini daha iyi hissettirdi. Ve kendimize olan güvenimizi kaybettik. İkinci yarıda üçüncü çeyrekten başlayarak ritmimizi bulduk ve 17-0'lık seri yakaladık. Ama devamını getiremeyince bu efor bir anlam ifade etmiyor. Üçüncü çeyrekte çok fazla enerji harcadık ve üçüncü çeyreğin bitimine 1 buçuk dakika kala, rakibimize 3 tane 3 sayılık basket ile 9 sayı atma imkanı verdik. Bir kez daha kendilerine güvenleri geldi" dedi.

Öğrenecekleri çok şeyin olduğunu ifade eden Ene, "Elbette ki tecrübeli oyuncularımız var ama aynı zamanda Eurocup ve uluslararası turnuva tecrübesine sahip olmayan tecrübesiz oyuncularımız da var. Bazen tecrübeli oyuncularımız ile maçı kontrol edip genç oyuncularımızın da enerjisini kullanabiliyoruz. Ama deplasmanda aynı şekilde işler yürümüyor. Rakibimiz ile iç sahada oynadığımız ilk maçta bir ara 20 sayı farkı yakalamıştık ve oyuncularıma bu farkın korumanın çok önemli olduğunu söyledim ama devamında rakibimize çok kolay sayı imkanları verdik ve farkın azalmasına engel olamadık. Bu maçı 10 sayının altında kaybedebilirdik ama yapamadık. Rakibimizi kutluyorum. Sahaya karakter yansıttılar. Şimdi önümüzde çok önemli bir Lokomotiv Kuban maçı var. İç sahada taraftarımızın da desteği ile bu maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

TARIK PHILLIP: İYİ BİR OYUN ORTAYA KOYAMADIK

TOFAŞ Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Tarik Phillip ise karşılaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Rakibimiz sert bir oyun ortaya koydu. Maçın başından itibaren savaştılar. Savunmada iniş-çıkışlar yaşadık. Savunmada yaptığımız hataları iyi değerlendirdiler. Maçın genelinde iyi bir oyun ortaya koyamadık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.