Hava Durumu

Orta Doğu'da deprem... 'Samimiyetle özür dilerim' dedi ve istifa etti!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in istifası tüm dünyanın gündemine oturdu. Zarif, 2014'te Yahudi soykırımını açıkça kınamış ve tepki görmüştü.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orta Doğu'da deprem... 'Samimiyetle özür dilerim' dedi ve istifa etti!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Instagram'dan yaptığı duyuruyla istifa etti. Zarif, Instagram'daki paylaşımında "Son 67 ayda, İran'ın sevgili halkı ve cesur otoritelerinin cömertliği için çok teşekkür ederim. Artık hizmet edememem ve hizmet ettiğim dönemdeki eksikliklerim için samimiyetle özür dilerim. Mutlu ve esen kalın" dedi. Ancak istifasının gerekçesini açıklamadı.

İran'ın 2015'te önde gelen altı dünya gücüyle imzaladığı nükleer anlaşmada önemli bir rol oynayan Zarif, ABD'nin geçen Mayıs'ta anlaşmadan çekilmesi ve yeniden ambargo uygulamaya başlamasının ardından, Tahran'daki sertlik yanlılarından sert eleştiriler almıştı.

Milletvekilleri harekete geçti

IRNA haber ajansı, 290 milletvekilinden 150'sinin bir mektubu imzalayarak, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye istifayı kabul etmeme çağrısında bulunduğunu duyurdu.

İran'ın resmi ajansı,  Zarif'in bakanlık çalışanlarına istifa etmemeleri gerektiğini söylediğini, az önce son dakika gelişmesi olarak aktardı.

Yahudi soykırımını tanımıştı

1960'ta doğan Zarif, 17 yaşından beri ABD'nin San Fransisco ve Denver kentlerinde öğrenci olarak yaşamış ve 2002-2007 yıllarında İran'ın BM Büyükelçiliğini yapmıştı.

Zarif, Ruhani'nin 2013'te İran'ı dünyaya açma vaadiyle büyük farkla kazandığı cumhurbaşkanlığıseçimlerinin ardından dışişleri bakanı olmuştu.

İran'ın dünyanın başlıca güçleriyle yaptığı görüşmeleri açıklaması için birkaç kez sertlik yanlısı milletvekilleri tarafından parlamentoya çağrılmıştı. Zarif, 2014'te Yahudi soykırımını açıkça kınadığı için de milletvekillerinden eleştiri almış ve parlamentoya çağırılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.