Hava Durumu

Osman Ak: Uyuşturucu sorunu terörden de öte

Uyuşturucuyu kökünden kazıma noktasında kararlılık mesajı veren Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Son bir ayda 430 narkotik operasyonu yaptık. 562 kişiyi yakaladık. 64 satıcı tutuklandı. Çok önemli bir başarı ama yetmez. Bu mücadele terörden de öte" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osman Ak: Uyuşturucu sorunu terörden de öte

Yıldırım'da 'narko rehber' başlığı adından muhtarlara eğitim verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlara 'uyuşturucu madde ve özellikleri, madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, madde bağımlıları ve sokak satıcıları nasıl tanınır' konularında bilgi verildi.

"KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

64 muhtarın katıldığı programda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Son bir ayda 430 narkotik operasyonu yaptık. 562 kişiyi yakaladık. 64 satıcı tutuklandı. Çok önemli bir başarı ama yetmez. İnşallah uyuşturucunun kökünü kazıyacağız. Arkadaşlarımız devamlı çalışıyor. Bu pislikten vatandaşlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kurtaracağız" dedi.

"AVRUPA'DAN ÇIKTI"

Uyuşturucunun Avrupa'dan çıktığını ifade eden Ak, "Bursa'da uyuşturucu konusunda terörle mücadelenin ötesinde bir mücadele ortaya koymamız gerekiyor. Fare zehrini şurada çıkartıp, 'tadına bakar mısın' deseler, kimse bakmaz. Bu madde Avrupa'dan çıkıyor; bizim ülkemizde gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemesi için kullanılıyor. Gençlerimizin beyni uyuşturulmaya çalışılıyor. Bu mücadele terörden de öte. Onun için hepimize sorumluluklar düşüyor" şeklinde konuştu.

İHBAR HATTI!

Uyuşturucuyla topyekün mücadele ettiklerini, bu konuda vatandaşların desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Osman Ak, "Bunun için Bursa'da Whatsapp ihbar hattını kurduk. 0552 155 16 16 nolu GSM hattımıza her gün yeni ve farklı ihbarlar geliyor. Vatandaşlar narkotik ve terör konularında edindikleri belge ve bilgileri, günün her saati bu hatta bildirebilir. İhbarcıların kimliklerini kesinlikle gizli tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.