Hava Durumu

Osmangazi adayı Erkan Aydın: Kentsel dönüşüm insan odaklı olacak

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Dikkaldırım, Altıparmak, Çekirge ve Emek'te esnafla bir araya geldi. Kentsel dönüşümü eleştiren Aydın, "Bizim kentsel dönüşümden anladığımız insan odaklı bir yenileşme. Mutlu şehri insan odaklı bir anlayışla yapabiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi adayı Erkan Aydın: Kentsel dönüşüm insan odaklı olacak

Kentsel dönüşümün binaları üst üste, yan yana koymak olmadığını, bunu yapılması halinde kentin tüm geleceğinin yok olacağına dikkat çeken Aydın, "Bursa'ya en büyük kötülüğü yaparsınız. Bakın TOKİ konutlarına. Nasıl da Bursa'nın tüm dokusunu yok etti. Tophane'den Bursa'ya şöyle bir baktığınızda bina yığını bir Bursa görürsünüz" dedi.

Kentsel dönüşümün insan odaklı olması gerektiğini ifade eden Erkan Aydın, şunları söyledi:

"En az yüz yıl sonrasını planlamalısınız. Planlama. Kentsel dönüşüm için önce bir planlama yapacağız. Ulaşımı en kolay nasıl sağlayacağız? Yeşil alanlar, spor alanları, sosyal alanlar, sinema-tiyatro gibi kültürel alanları nasıl yaratacağız? Bunun planlamasını yapacağız. Sonra okullar o kentsel dönüşüm içinde nerede yer alacak? Binaları üst üste diktiğiniz zaman orada yaşayan tüm halkı bunlardan mahrum bırakıyorsunuz. Biz önce planlama yaparak bu alanların nasıl yerleştireceğimiz düşüneceğiz. Vatandaşımız o konutlara girdiği zaman tüm insanca yaşam alanlarını sahip olabilmeli. Nefes alabilmeli, mutlu olabilmeli. Bizim kentsel dönüşümden anladığımız insan odaklı bir yenileşme. İnsan odaklı bir değişim. Yani önce insan.  Mutlu şehri insan odaklı bir anlayışla yapabiliriz."

Bunları yapabilmek için öncelikle fay hatlarının ayrıntılı etüt edilmesi gerektiğini ve bunun için meslek odaları ve akademisyenlerden oluşan bir kurulu işler hale getireceklerini söyleyen Aydın, mutlu bir şehir için atılması gereken ilk adımların fay hatları etüdü, planlama ve sonrasında kentsel dönüşüm olması gerektiğini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.