Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden 11 bin haneye gıda yardımı!

Sosyal belediyecilik kavramın tam anlamıyla karşılık bulduğu belediyelerin başında gelen Osmangazi'de koronavirüsü birlikte düzenli olarak başta gıda olmak üzere destek olunan hane sayısı 11 bine ulaşırken, günlük sıcak ekmek dağıtımı da 10 bine yükseldi. 80 bin 65 yaş üstü vatandaşın yaşadığı Osmangazi'de ekipler yalnız ve kimsesi olmayan 1000 yaşlıyı da destek kapsamına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi Belediyesi'nden 11 bin haneye gıda yardımı!

Koronavirüsü öncesi her gün bir mahalle pazarında vatandaşlar ve esnafa çorba ikramında bulunan, gönül sofrasında vatandaşla buluşan, Pazar alışverişi yaparak bölgedeki ihtiyaç sahiplerin evini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, uzun yıllardır aralıksız olarak Belediyem Benimle ekibi tarafından gıda ve eşya başta olmak üzere yardım yapılan hane sayısının virüsün ardından artarak sürdüğünü açıkladı.

80 BİN 65 YAŞ ÜSTÜ RİSK ALTINDAKİ 1000 KİŞİ ÖZEL YARDIM  

Yapılan inceleme de Osmangazi'de 80 bin 65 yaş üstü vatandaşın yaşadığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokağa çıkma yasağının ardından ekiplerinin bu vatandaşlarla temasa geçmeye başladığını belirtti. 80 bin 65 yaş üstü vatandaşların arasında özellikle kimsesi olmadığı ve yalnız yaşadıkları için riskli görülen 1000 yaşlı vatandaşın destek kapsamına alındığına dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, "Bu büyüklerimizin isteklerine cevap verebilmek için ekiplerimiz düzenli olarak ziyaret gerçekleştiriyor. Hem gıda hem eşya hem de diğer talepleri yerine getiriliyor" dedi.

GÜNLÜK SICAK EKMEK DAĞITIMI 6 BİNDEN 10 BİNE YÜKSELDİ

Mustafa Dündar, bir Osmangazi Belediyesi ile özdeşleşen, ihtiyaç sahiplerine Somuncu Baba Gönül Fırın'ından günlük dağıtılan sıcak somun ekmek adetinin de 6 binden 10.000'e yükseldiğine de değindi.

KORONA İLE BİRLİKTE YARDIMDA BULUNULAN HANE SAYISI ARTTI

'Belediyem Benimle' ekibinin uzun yılladır yardıma muhtaç, kimsesiz ve yalnızların elini tuttuğunu hatırlatan Başkan Dündar, "Tabi içinden geçtiğimiz olağanüstü günler de destek olduğumuz kişi ve hane sayısı da güncellendi, arttı. Bugün yaşlılarımızla birlikte yardımlarımızın ulaştığı hane sayısı 11 bine ulaştı. Biz her zaman ihtiyaç sahibi, yalnız, kimsesiz, yaşlılarımız ve dezavantajlı alilerimiz, kadın ve özellik ile çocuklarımızın yanın da olmaya çalışıyoruz. Bu bizim en büyük görevimiz ve önceliğimiz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.