Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden kurban kesenlere büyük kolaylık!

Bayram için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Osmangazi Belediyesi, kurduğu kapalı ve açık pazar alanlarında vatandaşların kurbanlarını hijyenik bir ortamda kesmelerini sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi Belediyesi'nden kurban kesenlere büyük kolaylık!

Kurban kesim sahası olarak vatandaşların kullanımına açılan 20 noktadaki pazar yerlerinde vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi'nin almış olduğu tedbirler sayesinde kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kesme fırsatı buldu. Alınan bu tedbirler sayesinde vatandaşların kurbanını kesip temizledikten sonra, atıklarını çöp konteynırlarına bırakması sağlanarak, çevrenin kirletilmesinin önüne geçildi. Ayrıca, kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı süresince, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Veterinerlik ve Zabıta Müdürlüğü'nden 300 kişilik ekibin vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, "Osmangazi sınırları içerisinde yer alan 20 açık ve kapalı pazar alanını kurbanlık kesim yeri olarak belirledik. Bayramın birinci gününden itibaren bu alanlarda temizlik çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bayram süresince 10 adet su tankerimiz görevlendirildi. Ayrıca hayvan satış ve kesim yerlerinde et torbası ve atık torbası dağıtılacak. Ekiplerimiz, kurban kesimleri sırasında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek. Bayramın 3. gününden itibaren 8 iş makinası ve 10 kamyon ile özellikle kurban satış yerlerindeki temizlik çalışmaları yapılacak. Ekiplerimizin çalışmalarının ardından bu alanlar günlük yaşama uygun hale getirilecek. İnşallah, Osmangazi'de Kurban Bayramı'nı hiçbir sorun yaşamadan geçireceğiz. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin hazırlamış olduğu kurban kesim yerleri vatandaşları da oldukça memnun ederken, kendilerine bu imkanı sunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da teşekkür etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.