Hava Durumu

Osmangazi'de kar seferberliği

Osmangazi Belediyesi, Bursa'da 3 gündür devam eden yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi'de kar seferberliği

Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Osmangazi Belediyesi, cuma günü başlayan kar yağışı ile birlikte bilhassa şehrin yüksek kesimlerindeki mahallelerde kar temizleme ve yol açma çalışmalarına ara vermeden devam etti.

Ulaşımın aksamaması için 24 saat esâsına göre 3 vardiya olarak çalışan belediye ekipleri, Uludağ yamaçlarındaki mahallelerin yanı sıra ilçe merkezindeki ana arterlerde de kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Özellikle Uludağ yamaçlarındaki birçok yolu ulaşıma açan 60 kişilik ekip, kar yağışı sonrasında buzlanmaya karşı da tedbir alarak, yollarda tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek için, 20 iş makinası, 3 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı ile birlikte kış mevsimi boyunca 7/24 hizmet verecek.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kar yağışının başladığı ilk ândan itibaren ekiplerin teyakkuza geçtiğini belirterek, "Özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelerimizde kardan kapanan yollar, ekiplerimizin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı. İş makinelerimiz, sürekli olarak kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda buzlanmaya karşı da tuzlama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.