Hava Durumu

Osmangazi'de su kesintisi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde zaman zaman su kesintisi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi'de su kesintisi

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar çerçevesinde Yeni Karaman Mahallesi, Şen Sokak ve civarında 10 - 25 Ocak tarihleri ve 08:00-18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

 

DAMACANA SUYUMUZU ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Damacana su alırken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:

Firmanın T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan üretim izni almış olmasına bakmak gerekiyor. Etiketlerde ruhsat nosu ve tarihi açıkça belirtiliyor olmalıdır.

-Şişeyle kapak üzerinde suyun adı ve cinsi yazılı emniyet bandı (hologram) olmalıdır. Korsan dolumlara karşı dikkatli olun

-Kapakların üzerinde suyun adı yazmalıdır.

-Etiketlerde suyun adı ve kaynağın yeri yazmalıdır.

-Damacanalar üzerinde suyun logosu kabartılmış halde bulunmalıdır.

-Üretim ve son kullanma tarihi, parti ve seri numarası kapak üzerinde olmalıdır.

-Etiketlerde suyun analiz değerleri eksiksiz bulunmalıdır.

-Su rengi berrak olmalı, bulanık, yeşilimsi olmamalıdır.

-Kapaktan hava ve su sızdırması olmamalıdır.

-Kendisinden taşıma kulpu olan damacanalar kullanımda pratik ve kolay olarak görülür fakat bu tip damacanalar kulpların iç kısımları düzgün temizlenemediğinden dolayı bakteri biriktirmekte ve hem suyunuzun tadına hem de sağlığınıza olumsuz etki edebilmektedir.

-Damacana içerisinde satılan her su doğal kaynak suyu ve sağlıklı su değildir. Bunun nedeni bazı firmaların farklı nedenlerle doğal kaynaklar yerine kuyulardan çekmiş oldukları suları ters ozmos vb. yöntemler ile ve içerisine bazı maddeler eklemek ya da çıkartmak suretiyle fiziksel ve kimyasal parametrelerini değiştirerek yönetmeliklere uygun hale getirmeleridir. Önlem olarak aldığınız damacananın etiket rengine ve üzerindeki ibarelere dikkat etmelisiniz. Etiket zemini rengi doğal kaynak sularında mavi ve tonları, işlenmiş içme sularında ise kahverengi ve tonları şeklindedir.

-Ambalajlı sular temiz ve hijyenik ortamda taşınmalı. Tüp, oto gaz, petrol ürünleri v.b. kimyasal maddelerle birlikte taşınmamalı.

-Damacana suyunu pompası olmadan kullanmak özellikle hanımlar için zordur. Bu şekilde damacanadan su almak bel, bacak ağrılarına yol açabilir. Damacana pompası edinirseniz pratik bir şekilde bu dertten kurtulursunuz. Kalabalık iş yerleri içinde sebil bu iş için çok idealdir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.