Hava Durumu

Osmangazi Üniversitesi'ne yeni rektör atandı!

İki öğretim görevlisinin silahlı saldırıya uğradığı Osmangazi Üniversitesi'nde Rektör Hasan Gönen'in istifa etmesinin ardından Rektörlüğe vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi Üniversitesi'ne yeni rektör atandı!

Osmangazi Üniversitesindeki saldırı ile ilgili konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç "Bu olayla alakalı başlatmış olduğumuz idari soruşturma en kısa sürede tamamlanacaktır. Osmangazi Üniversitemizin, bu travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz" dedi.

Osmangazi Üniversitesindeki saldırı ile ilgili yapılan olağanüstü toplantı sonrası konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu tür saldırıların akademik ortamlarda tekerrür etmemesi, üniversitelerimizin bilim, huzur ve güven mekanları olması için gerekli güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi rektörlerimize tekrar hatırlatılacaktır." ifadesini kullandı.

"Osmangazi Üniversitemizin, bu travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz." diyen Saraç, şunları söyledi: "Üniversitelerimiz terör örgütleriyle mücadeleyi, terör örgütlerine sıfır toleransla ve mağduriyetlerin yaşanmaması için azami dikkatle sürdürmelidir. Bu bağlamda, üniversite rektörlerimizle bu toplantıdan çıkan sonuçlar paylaşılacaktır."

YÖK Genel Kurulu'nun, ESOGÜ'de yaşanan silahlı saldırı olayını görüşmek üzere yaptığı toplantı sonrasında, dün rektörlük görevinden istifa eden Prof. Dr. Hasan Gönen'in istifası kabul edildi.  Yükseköğretim Kurulunca, ESOGÜ Rektörlüğüne, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı. Yükseköğretim Kurulu yetkilileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine özellikle bir hukukçu öğretim üyesini vekaleten atadıklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.