Hava Durumu

ÖSO tepkisi: 'Ağrıma gidiyor'

Zeytin Dalı Harekâtı'nın ÖSO'yla birlikte yürütülmesini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "TSK yedek ordu gibi gösteriliyor. İkisinin birlikte anılması da ağrıma gidiyor" dedi. Kılıçdaroğlu, Suriye merkezi yönetimiyle ilişki kurulması gerektiğini belirterek, "Parti olarak gidip gitmemeyi değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ÖSO tepkisi: 'Ağrıma gidiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan Lale Karabıyık ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendiren Kılıçdaroğlu, TSK'nın başarısını kimsenin kendi başarısı gibi göstermemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu Türkiye'nin mücadelesidir, seçim kozu olarak kullanmak doğru değil" dedi.

ÖSO ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu, ÖSO tartışmalarına ilişkin de konuştu. ""Peygamber ocağı olarak bildiğimiz ve her zaman kahramanlıklarıyla övdüğümüz ordumuzun başarısını Özgür Suriye Ordusu unsurlarına devretmek istiyorlar" diye tepki gösteren CHP lideri, "Ordumuz ÖSO'nun ardına neden gizlenir? Biz bundan rahatsızız. İkisinin birlikte anılması da ağrıma gidiyor. Siz operasyon yapıyorsanız bunu kendi silahlı birliklerimizle yaparsınız. TSK yedek ordu gibi gösteriliyor" ifadelerini kullandı.

SURİYE İLE BİR ARAYA GELİNMELİ

Türkiye ile Suriye'nin bir araya gelmesinin gerekliliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "ÖSO'yla ilgili benim özel bir çalışmam yok. Ama Türkiye'yle Suriye arasında önümüzdeki süreçte bir barış sağlanacaksa, bir yakınlaşma sağlanacaksa, toprak bütünlüğü konusunda bir araya gelecekse, bu başka bir organ olmadan, Türkiye'yle Suriye'nin bir araya gelmesiyle olacaktır. Terör örgütlerinin konuşlanmasını istemiyorsak, o zaman Suriye'yle şu veya bu şekilde ilişki kurmalıyız. Parti olarak merkezi yönetime gidip gitmemeyi değerlendiriyoruz. Merkezi yönetimle hükümetin ilişki kurulmasının yollarının açılmasını istiyoruz" dedi" diye konuştu.

'ULAN' TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li vekillere 'ulan' diye hitap etmesini de eleştirdi. "Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat, cümleye 'ulan' diye başlarsa, onun düzeyine inin derseniz, diyemem" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ailemden öyle bir kültür almadım, toplumdan da almadım. O sözcüğü kullanmak için kim aldattı onu, merak ediyorum. Yarın-öbür gün, beni aldattılar diyecek. Kendisi bu dili kullanabilir, ama bulunduğu makamın bu dili kullanmasını engellemesi gerekir" dedi.

BİZ DE MERAKLA BEKLİYORUZ

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Ege adaları da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dosyaları hazırlatıyorum' söylemine değinen Kılıçdaroğlu, "Biz de merakla bekliyoruz, ne dosyası hazırlatacak diye. Sorduğumuz soru basitti. Lozan'la mülkiyeti Türkiye ve Yunanistan'a bırakılmayan adalarda niye Yunan askerleri var, hangi gerekçeyle var" dedi.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Erken seçim iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Erken seçim olabilir, bu söyleniyor zaten. Ekonomi iyiye gitmediği için, bir an önce erken seçime gitme olayı ifade ediliyor" dedi.

GÜL KONUSUNDA GÜNÜ GELİNCE KONUŞURUZ'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili tartışmaya da bir parantez açan Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül konusunda bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Niyetini bilmiyoruz. Bizim dışımızda bir gelişme. Gül aday olursa, 'CHP'liler de Gül'e oy verirler' diyorlar. Gül bağımsız aday olursa, seçmenimiz böyle bir eğilim gösterir mi? Hele o gün gelsin, düşüncelerimizi ifade ederiz. Bu bir senaryo, senaryoya göre görüş söylemek doğru değil" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.