Hava Durumu

Oyunculardan Erdoğan'a teşekkür! 'Tarihi bir imza atıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dün Beştepe'de sinemacıları ağırlaması, muhaliflerden tepkiyle karşılanmıştı. Toplantı ayrıca Erdoğan tarafından yeni sinema yasası da onaylandı. Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar, Erdoğan'a teşekkür konuşması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Oyunculardan Erdoğan'a teşekkür! 'Tarihi bir imza atıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe'de sinema yapımcıları ile yaptığı görüşme sonrası sinema yasasını onayladı. Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun kapsamında sinemada gösterilecek reklam ve fragman süresi sinemacıların istediği gibi düzenlenmiş olsa da sansüre ve yasaklara kapı açan maddeler de yer alıyor.

Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Çağrı Özeren, Fatih Aksoy, Necati Akpınar, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Raci Şaşmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Onur Tan, Bahadır Özdener, Elif Dağdeviren ve Şükrü Erol Avcı gibi isimlerin katıldığı törende Erdoğan'a teşekkür konuşmaları yapıldı.

Yılmaz Erdoğan, sorunlarının çözümü noktasında daha önce böyle bir ivme ve hız görmediklerini söyledi. Yılmaz Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "sektörün sorunlarının çözümünde gösterdikleri hassasiyetleri ve kabulleri dolayısıyla teşekkür ettiğini" söyledi.

Şahan Gökbakar ise millî sinema ve geleceği açısından "çok önemli bir adım atıldığını" söyleyerek Erdoğan'ın yasayı onayını "tarihî bir imza" olarak niteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.