Hava Durumu

Özel Medicabil'de hedef sıfır enfeksiyon, hızlı iyileşme...

Özel Medicabil Hastanesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen 'Yalın Hastane Kongresi' son gün yapılan panel, workshop ve sözlü bildirilerle tamamlandı. Kongre sonunda bir değerlendirme yapan hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, "Ülkemizin her yerinden birçok sağlık çalışanı 2 gün sabırla kongremize katıldı. Uluslararası katılımla video konferans gerçekleştirildi. Önemli konuşmacılarımız geldi. Her yıl bir öncekine oranla daha çok ilgi çekmeye ve katılımı artırmaya çalışıyoruz. Bu kavramlar yeni kavramlar olması nedeniyle alışılması ve sahada uygulanması zaman alıyor. Bize düşen görev bu uygulamanın faydalarını sabırla anlatmaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2018 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2018 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Özel Medicabil'de hedef sıfır enfeksiyon, hızlı iyileşme...

Yalın kavramını, bütün kalite sisteminin üzerindeki şemsiyeye benzeten Bilgen, iyi uygulandığında da hataların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak bir felsefe olarak niteledi. Her hastanenin hedefi olması gerektiğinin altını çizen Bilgen, "Biz sıfır enfeksiyonu, hızlı iyileşmeyi, hızlı taburculuğu hedefliyoruz. Bu anlamda, hataların yarısı, komplikasyonların yarısı, çalışan devir hızının yarısı, maliyetin, kullanılan alanın, şikayetin yarısına ulaşılınca ve bu sürekli hale getirilince yalın yaklaşım ortaya çıkıyor" dedi

'RİSKLER ÖNGÖRÜLMELİ'

Geleceği tahmin ederek öngörülü bir şekilde hareket etmenin önemine değinen Bilgen, "Gelecekle ilgili tahminler içerisindeki davranış modellerini geliştirip bunların arasından en iyisini seçmemiz lazım. Bir sağlık uygulamasında ortaya çıkacak sonuçların ne olacağını, risklerin neler olduğunu öngörerek bir takım hazırlıklar yapmamız lazım. Sağlık bir üretim hattı gibi değildir. Sağlıkta; üretim hattı misali, durdurup arızayı giderip ve arızalı parçayı atıp devam edemeyiz. Sağlıkla uğraşıyoruz, amacımız sıfır hatayla uygulama yapmak" diye konuştu. Bilgen, gelecek yıl yapılacak 8. Yalı Hastane Kongresi'nin hazırlıklarına da şimdiden başladıklarını ifade etti. (Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.