Hava Durumu

Pakistan ulemalarından Erdoğan'ın seçim zaferi için dua

Pakistan'da faaliyet gösteren Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumu ulemaları, kuruma bağlı camilerde cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçimini kazanması için dua etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pakistan ulemalarından Erdoğan'ın seçim zaferi için dua

Ülkenin en büyük İslami İlimler Enstitüsü olan Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumunun başındaki ulemalardan Mevlana Abdul Rezzak İskender, Mevlana Enver ul Hakk, Mevlana Rafi Osmani ve Mevlana Hanif Jalenderi, kurumun Multan ve Karaçi'deki merkezlerinde kılınan cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması için dua ettirdi. Duaya, namaza gelen vatandaşlar da katıldı.

'EŞİ BENZERİ YOK'

Karaçi'deki Camiatur Raşid İslam Enstitüsü'nde dua eden Mevlana Rafi Osmani, Erdoğan'ın dünyadaki sığınmacı sorununa yaklaşımına değindi: "Erdoğan'ın Suriyeli ve Arakanlı mültecilerle ilgili yaptıklarının dünyada eşi benzeri yok. Sadece Müslüman değil tüm dünya insan hakları örgütleri Erdoğan'ı bu nedenle takdir ediyor." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya Müslümanlarının duasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Osmani duasında, "Erdoğan, yanında duran ezilen insanlar için umut ışığıdır. Yeniden seçilmesi ezilenlerin dünya çapında zaferi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

YENİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR

Camiatur Raşid İslam Enstitüsü'nde dua eden Mevlana Hanif Jalenderi de duasında, Türkiye'nin İslam aleminin sorumluluklarını üstlendiğini söyledi: "Tüm İslam aleminin gözü Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimi üzerindedir. Bütün şer kuvvetleri Erdoğan'a karşı bir olmakla beraber Türkiye'nin parlak bir geleceğinin olmaması için her türlü oyunları çevirmektedir. Ümmetin ümit ışığı olan Erdoğan'ın kazanması İslam tarihinde yeni bir dönüm noktası olacaktır."   Pakistan genelinde kuruma bağlı camilerde de cuma namazına katılan cemaat, namazın ardından Erdoğan'ın seçimi kazanması için dua etti.

ERDOĞAN'IN KAZANMASI İSLAM'IN KAZANMASIDIR

Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumundan yapılan yazılı açıklamada da tüm İslam alemi Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua etmeye davet edilirken, "Erdoğan'ın kazanması İslam'ın kazanmasıdır ve Müslümanlar için geleceğe yönelik açılan bir kapıdır" denildi. İslam'a karşı olan tüm kuvvetlerin Erdoğan'a karşı da birleştiği kaydedilen açıklamada, "Muhacirlerin yardımcısı ve ümmetin duygularının tercümanı olduğu için bütün ümmetin duaları Recep Tayyip Erdoğan'la birliktedir" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.