Diyetisyen Rumeysa Yahyaoğlu, pancarın az bilinen faydalarını açıkladı. Bu mucizevi bitki, hazmı kolaylaştırıyor, kanı temizliyor, iç organları koruyor...
Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yahyaoğlu, "Pancar vücudumuz için bahar aylarında gerekli olan birçok vitamin ve minerali içeren bir kök bitkisidir. Vücuda etkileri üzerine birçok bilimsel çalışma yapılmış ve önemli faydaları tespit edilmiştir. Dolayısıyla diğer mevsim sebzeleri ve meyveleri gibi tüketilip, farklı tariflerle uygun porsiyonlarda soflarımızda bulunması yararımıza olacaktır" dedi.
Yahyaoğlu, yapılan bilimsel araştırmalarda pancarın vücudumuza olumlu etkilerini şöyle sıraladı:
*İç organları koruyucudur, kalp-damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engellemeye destek olur.
*Kalın bağırsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkilidir.
*Kanın temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.
*Pancarda bulunan nitrat vücutta nitrik oksite dönüşerek damarları genişletir, kan dolaşımını kolaylaştırır ve tansiyonu düşürür.
*Sporda dayanıklılığı artırır. Egzersizden 1 saat önce blenderden geçirilen yarım pancar ve yarım havuç suyu sporda daha zinde olmak için iyi bir alternatiftir.
*Bağırsak çalıştıran ve hazmı kolaylaştıran yoğun lif içeriğine sahiptir.
Haftada 1-2 gün yarım veya 1 orta boy pancar tercih edilebilir.
CEVİZLİ PANCAR SALATASI
Malzemeleri
1 büyük kök kırmızı pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
8-10 sap roka
1 silme çay kaşığı nane
Tuz
1 ceviz
1 kaşık sirke
½ limon
YAPILIŞI
Pancarlarımızı iyice yıkayıp soymadan yumuşayana kadar haşlıyoruz. Piştikten sonra soğumasını bekleyip kabuğunu soyuyoruz. Soğuduktan sonra derin bir kaba küp küp doğruyoruz. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, nane, sirke ve limon suyunu pancarla buluşturup kabımızın kapağını kapatıyoruz ve bir kaç saat sosla bütünleşmesi için bekliyoruz. Roka ve cevizle servis ediyoruz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pancarın bu faydalarını biliyor muydunuz?
Diyetisyen Rumeysa Yahyaoğlu, pancarın az bilinen faydalarını açıkladı. Bu mucizevi bitki, hazmı kolaylaştırıyor, kanı temizliyor, iç organları koruyor...
Yahyaoğlu, "Pancar vücudumuz için bahar aylarında gerekli olan birçok vitamin ve minerali içeren bir kök bitkisidir. Vücuda etkileri üzerine birçok bilimsel çalışma yapılmış ve önemli faydaları tespit edilmiştir. Dolayısıyla diğer mevsim sebzeleri ve meyveleri gibi tüketilip, farklı tariflerle uygun porsiyonlarda soflarımızda bulunması yararımıza olacaktır" dedi.
Yahyaoğlu, yapılan bilimsel araştırmalarda pancarın vücudumuza olumlu etkilerini şöyle sıraladı:
*İç organları koruyucudur, kalp-damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engellemeye destek olur.
*Kalın bağırsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkilidir.
*Kanın temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.
*Pancarda bulunan nitrat vücutta nitrik oksite dönüşerek damarları genişletir, kan dolaşımını kolaylaştırır ve tansiyonu düşürür.
*Sporda dayanıklılığı artırır. Egzersizden 1 saat önce blenderden geçirilen yarım pancar ve yarım havuç suyu sporda daha zinde olmak için iyi bir alternatiftir.
*Bağırsak çalıştıran ve hazmı kolaylaştıran yoğun lif içeriğine sahiptir.
Haftada 1-2 gün yarım veya 1 orta boy pancar tercih edilebilir.
CEVİZLİ PANCAR SALATASI
Malzemeleri
1 büyük kök kırmızı pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
8-10 sap roka
1 silme çay kaşığı nane
Tuz
1 ceviz
1 kaşık sirke
½ limon
YAPILIŞI
Pancarlarımızı iyice yıkayıp soymadan yumuşayana kadar haşlıyoruz. Piştikten sonra soğumasını bekleyip kabuğunu soyuyoruz. Soğuduktan sonra derin bir kaba küp küp doğruyoruz. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, nane, sirke ve limon suyunu pancarla buluşturup kabımızın kapağını kapatıyoruz ve bir kaç saat sosla bütünleşmesi için bekliyoruz. Roka ve cevizle servis ediyoruz.
En Çok Okunan Haberler
Avrupa Yakası'nın Yaprak'ına beğeni yağmuru
Tanju Özcan'dan protestocu eşine: Ben de seni protesto ediyorum
Jandarma üniforması ile GBT kontrolü yaparken polise yakalandı
Nuri Alço’ya kalp pili takıldı
Bursa'nın başarılı çocukları ödüllendirildi
Bursa'da bu yollar trafiğe kapatılacak!
Bursa'da psikososyal gelişimin eğitimdeki önemi anlatıldı
Bursa'da sandalye fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Mudanya Üniversitesine 13 yeni bölüm