Hava Durumu

Pancarın bu faydalarını biliyor muydunuz?

Diyetisyen Rumeysa Yahyaoğlu, pancarın az bilinen faydalarını açıkladı. Bu mucizevi bitki, hazmı kolaylaştırıyor, kanı temizliyor, iç organları koruyor...

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pancarın bu faydalarını biliyor muydunuz?

Yahyaoğlu, "Pancar vücudumuz için bahar aylarında gerekli olan birçok vitamin ve minerali içeren bir kök bitkisidir. Vücuda etkileri üzerine birçok bilimsel çalışma yapılmış ve önemli faydaları tespit edilmiştir. Dolayısıyla diğer mevsim sebzeleri ve meyveleri gibi tüketilip, farklı tariflerle uygun porsiyonlarda soflarımızda bulunması yararımıza olacaktır" dedi.

Yahyaoğlu, yapılan bilimsel araştırmalarda pancarın vücudumuza olumlu etkilerini şöyle sıraladı:

 *İç organları koruyucudur, kalp-damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engellemeye destek olur.

*Kalın bağırsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkilidir.

*Kanın temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.

*Pancarda bulunan nitrat vücutta nitrik oksite dönüşerek damarları genişletir, kan dolaşımını kolaylaştırır ve tansiyonu düşürür.

*Sporda dayanıklılığı artırır. Egzersizden 1 saat önce blenderden geçirilen yarım pancar ve yarım havuç suyu sporda daha zinde olmak için iyi bir alternatiftir.

*Bağırsak çalıştıran ve hazmı kolaylaştıran yoğun lif içeriğine sahiptir.

Haftada 1-2 gün yarım veya 1 orta boy pancar tercih edilebilir.

CEVİZLİ PANCAR SALATASI

Malzemeleri

1 büyük kök kırmızı pancar

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

8-10 sap roka

1 silme çay kaşığı nane

Tuz

1 ceviz

1 kaşık sirke

½ limon

YAPILIŞI

Pancarlarımızı iyice yıkayıp soymadan yumuşayana kadar haşlıyoruz. Piştikten sonra soğumasını bekleyip kabuğunu soyuyoruz. Soğuduktan sonra derin bir kaba küp küp doğruyoruz. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, nane, sirke ve limon suyunu pancarla buluşturup kabımızın kapağını kapatıyoruz ve bir kaç saat sosla bütünleşmesi için bekliyoruz. Roka ve cevizle servis ediyoruz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.