Hava Durumu

Panik yaratan depremin ardından uzmanından önemli açıklama!

Denizli'de 4,2 ve 6,0 büyüklüğünde peş peşe depremler meydana geldi. Deprem Antalya, Burdur, Isparta, İzmir ve çevre illerde hissedilirken, Denizli'de enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tüysüz, hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini ve 5 - 5,5 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Panik yaratan depremin ardından uzmanından önemli açıklama!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

İlçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

İlçede 14.19'da da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik yaptığı açıklamada 'Can kaybı yok, bazı yaralamalar oldu. Çöken evler var.' ifadelerini kullandı.

KENT MERKEZİNDE SON DURUM

Depremin ardından Bozkurt ilçesine hareket eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Kent merkezinde hissettim, kapalı bir alandaydım. Şimdi Baklan'a hareket ediyorum. Kent merkezinde deprem hissedildi. Bozkurt ve Baklan merkeze ortalama 70 kilometre uzaklıkta. Herhangi bir can kaybı yok. Bazı çatlaklar var. Vatandaşlar da panik var. Ekiplerimiz sahada. Olumsuz haber yok, can kaybı yok" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz yaptığı açıklamada "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor." dedi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN UYARI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Deprem yüzeye yakın gerçekleştiği için şiddetli hissedildi. Ege depremleri sık ve uzun artçılar oluştururlar o nedenle vatandaşlarımız çatlak binalara girmesinler, AFAD ve Valilikten gelecek talimatlara uysunlar" uyarısında bulundu.

PROF. TÜYSÜZ: BUNUN ARKASINDAN 5-5.5'LİK DEPREM BEKLENEBİLİR

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tüysüz, Denizli'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Prof. Dr. Tüysüz, hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini ve 5 - 5,5 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Tüysüz'ün açıklamaları şöyle:

"Farklı lokasyonda; bir tanesi İzmir'de bir tanesi de Denizli'nin Baklan yöresinde oldu. Birbiriyle bağlantısı olan iki deprem değil. Baklan'daki az önce olan deprem 6.5 olarak veriliyor. İki tane önemli fay var. Geçmişte de olmuş depremler görülüyor. Bizim açımızdan çok sürpriz olmayan tarzda depremler.

6 önemli bir sarsıntı yapar. Hasar beklenebilir. Özellikle fayın üzerinde bulunan kesimlerde. Bunun arkasından 5-5,5 büyüklüğünde depremlerin gelmesi de olasıdır. Hasarlı binalar varsa, bu binalar yetkili kişiler tarafından inceleninceye kadar bu binalara girmemekte yarar görüyorum.

Fayların dağılımına baktığımız zaman bu tip depremlerin olması doğal. Tarihine baktığımız zaman 6 civarında depremlerin mevcut olduğunu görüyoruz."

AFYONKARAHİSAR'DA BİRKAÇ EVDE HASAR OLUŞTU

Afyonkarahisar başta olmak üzere çevredeki Antalya, Burdur, Isparta,İzmir, Eskişehir, Kütahya ve çevre illerde de hissedildi. Depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde bazı evlerde hasar meydana geldi. Dazkırı Kaymakamı Mesut Coşkun, "Kızılören köyünde depremden kaynaklı ufak çaplı bir hasar meydana geldi. AFAD ekipleri bölgede inceleme yapıyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaralı veya can kaybı yok. Birkaç evde küçük çaplı hasar var. Kesin hasar bilgisi hakkında ekiplerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra bilgi vereceğiz. Ancak kesin olan yaralı ve can kaybı yok" dedi.

KÜTAHYA'DA VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Denizli'de meydana gelen deprem Kütahya'da paniğe neden oldu. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar sokaklara döküldü.

SABAH SAATLERİNDE EGE SARSILMIŞ, İZMİRLİLER SOKAKLARA DÖKÜLMÜŞTÜ

Öte yandan bu sabah saatlerinde de merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş. İzmir ve çevre ilçelerde hissedilen deprem paniğe neden olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.