Hava Durumu

Para Trump'a neler yaptırır?

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık kampanyası sırasında ve sonrasında Müslüman dünyasını terörist ilan ettiğini unutmuşçasına ilk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi.280 milyar dolarlık silah anlaşması imzalayan Trump bir de üstüne kılıç dansı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 07:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 07:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Para Trump'a neler yaptırır?

Suudi Arabistan, ABD'den F-15 jetleri, hava savunma sistemleri ve kontrol sistemleri satın alıyor. Bu anlaşmanın büyüklüğü ise 280 milyar dolar. Yani Amerika'nın tek seferde bir ülkeye yaptığı en büyük silah ihracı. Trump bunu kutlamak için ilk yurt dışı gezisini   Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi ve orada kılıç dansı yaptı

Oysa aynı Trump başkanlık kampanyalarında sürekli Araplara  yüklenmiş "Suudi yetkililer, 11 Eylül saldırılarının suç ortağıdır. "Dünya Ticaret Merkezi'ni kim patlattı?" ifadelerini bile kullanmıştı.

Olaylar zincirini değerlendiren yazarımız Bay Diplomat, bu dönüşün altında paranın etkisinin olduğunu söyledi. Bay Diplomat "Para söz konusu olunca, hiç çekinmeden adamın önünde ne kadar kendini güçlü görsen bile eğilmek zorunda kalırsın. Sonra da eline verdikleri kılıç ile grubun arasına katılır bir sağa bir sola sallanıp durursun" yorumunda bulundu.

Peki Trump'ın Suudi Arabistan'a yaklaşmasının temel nedeni ne?

ABD Ortadoğu'da neyi planlıyor?

Trump Türkiye'yi gözden mi çıkardı?

DEVAMI BAY DİPLOMAT'IN YAZISINDA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.