Hava Durumu

'Parayı devret serbest kal'

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prenslere mal varlıklarını Riyad yönetimine devretmeleri halinde serbest bırakılma teklifinin götürüldüğü öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Parayı devret serbest kal'

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prenslerle ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Financial Times'ın haberine göre, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 Suudi prens ve iş adamının mal varlıklarının yüzde 70'ine el konulmasının amaçlandığını iddia edildi. Haberde yer alan iki ayrı kaynak, "Yetkililer gözaltındakilere 'Parayı çıkın, serbest kalın' diyor. Suudi Arabistan'ın eriyen hazinesine bu şekilde kaynak sağlanması hedefleniyor" dedi. Yürütülen müzakereler sürecinde bazı mal varlıklarının el değiştirdiği ve Riyad yönetiminin kontrolüne geçtiği de belirtildi.

Suudi Arabistan'daki operasyonda gözaltına alınanlar arasında, dünyanın en zengin 100 kişisi listesinde de bulunan Prens El Velid bin Talal da bulunuyor.

PAZARLIK YAPILIYOR

Financial Times'a bilgi veren kaynaklar, "Gözaltındaki bazı isimler, mal varlıklarının önemli bir bölümünün Riyad'a devri karşılığında serbest kalmaya razı" ifadelerini kullandı. Haberde pazarlıkların gözaltındaki isimlerin tutulduğu Ritz-Carlton otelinde yapıldığı da belirtildi.

Uzun süre düşük seyreden petrol fiyatları nedeniyle Suudi Arabistan'ın bütçe açığı geçen yıl 79 milyar dolar seviyesine kadar yükseldiği kaydedildi.

Yolsuzluk soruşturmasının kapsamı genişlerken yeni gözaltı operasyonlarının da beklendiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.