Hava Durumu

'Parke taşı' tartışmasında Türkyılmaz'dan flaş yanıt: 'Büyükşehir kendi malına sahip çıkmaktan aciz'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın "Mudanya'da muhatap bulamıyoruz" açıklamasına yanıt veren İlçe Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yapmak istedikleri hizmetlerde Büyükşehir'in engeliyle karşılaştıklarını belirtti. Büyükşehir'e ait parke taşlarını kardeşinin arazisine taşıdığı yönündeki iddialatra da yanıt veren Türkyılmaz, "Temel atma çalışmalarımız kapsamında bölgede Büyükşehir'e ait olan malzemeleri, bilindik bir bölgeye alınması için taşıdık, kendilerine de malzemeleri almaları konusunda dilekçe yazdık. O taşları bile almaktan aciz bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Parke taşı' tartışmasında Türkyılmaz'dan flaş yanıt: 'Büyükşehir kendi malına sahip çıkmaktan aciz'

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kamuoyuna yaptığı "Mudanya'da muhatap bulamıyoruz" açıklamasına yanıt gecikmedi. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki pek çok konuyu ilçe sakinlerinin şikayetleri doğrultusunda çözüme kavuşturan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'da tabela belediyeciliğinden öteye geçemediğini söyledi.

Başkan Türkyılmaz, Mudanya'da özellikle yaz aylarında büyük bir kaosa dönüşen trafik sorunundan sahil işgalleriyle mücadelede, sahillerin temizliğinden ilaçlamaya kadar her alanda Büyükşehir'in engeliyle karşılaştıklarını vurguladı. Başkan Türkyılmaz görevde bulunduğu 5 yıllık süre boyunca izin kullanmadan, gece gündüz, 7/24 hizmet veren bir belediye yönetimine imza attıklarını belirterek, "Mudanyalılardan aldığımız güven ve destekle bundan sonra da aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR SINIFTA KALDI

Alinur Aktaş göreve atandığında karşılıklı ziyarette bulunduklarını ve ortak akıl vurgusu yaptıklarını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, "Kendisinin görevde bulunduğu süre içerisinde yalnızca Mudanya'da değil, Bursa'nın tamamında Bursalıların lehine olan bir tane doğru işi var mıdır? Kendisinden olumlu tavır beklediğimizi, destek istiyorsa destek vereceğimizi de söylemiştik. O günden bu yana Büyükşehir ile çözüme kavuşturmak istediğimiz pek çok konuda dönüş alamadık. Güzelyalı Atatürk Parkı'nın ikinci etap projesine başladığımızda hizmeti engelleyen Büyükşehir oldu. Sahillerde, kumsal ve plajlardaki çöpleri toplamayan ve suç duyurusunda bulunduğumuz işgallere göz yuman da, sahilleri çöplüğe mahkum eden de Büyükşehir'di. Yazın ilaçlama yapmayan da Büyükşehir oldu. Trafik ve otoparkla ilgili çözüm önerimize 'yetersiz' deyip bizim hazırladığımız projeyi kendilerininmiş gibi yalanlarla kamuoyuna sunan ancak tek bir çivi dahi çakmayan da Büyükşehir... Büyükşehir Belediyesi hizmet engeli yarattığı gibi son 5 yılda Mudanya'da sınıfta kalmıştır" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR KENDİ MALINA SAHİP ÇIKMAKTAN ACİZ

Güzelyalı'daki Atatürk Parkı'nın ikinci etap çalışmalarını da yine Büyükşehir Belediyesi'nin engellediğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, "Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi'nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi. Mahkeme kararı gereği Güzelyalı Atatürk Parkı'ndaki tahsisin kaldırılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne 13.12.2018 tarihinde kendilerine ait olan malzemelerin 3 gün içerisinde kaldırılması konusunda dilekçe yazdık. Büyükşehir Belediyesi 9 Ocak tarihinde gönderdiği resmi yazıda 'Söz konusu alanda Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüzce yapılacak iş ve işlemler bulunmamaktadır' yanıtını vermişlerdir. Temel atma çalışmalarımız kapsamında bölgede Büyükşehir'e ait olan malzemeleri, bilindik bir bölgeye alınması için taşıdık, kendilerine de malzemeleri almaları konusunda dilekçe yazdık. Yıllardır yapmadıkları Güzelyalı Atatürk Parkı'ndan kaldırılan taşları emanete aldık. O taşları bile almaktan aciz bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Büyükşehir'in kamu malına sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Aktaş'ın açıklamaları: 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.