Hava Durumu

Pastırma, altına kafa tutuyor! Dilimi 2 TL

Kayseri'nin meşhur lezzetlerinin başında gelen pastırma, altına kafa tutuyor. Altının gram fiyatı 221 TL'den satılırken, 144 TL olan en çok tercih edilen türlerden sırt pastırmanın dilimi ise 2 TL'den satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pastırma, altına kafa tutuyor! Dilimi 2 TL

Et fiyatlarına gelen son zamlar pastırma fiyatlarında da artışa neden oldu. Kayseri'nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan pastırmanın geçen yıllara göre daha az tüketildiğini belirten pastırma ve sucuk satıcısı Yusuf Tilgen, "11 çeşit pastırma var. Bunlardan en lüksü bonfile, sırt pastırma ve antrikottur. Sırt pastırma 144 TL, bonfile pastırma 156 TL, tütünlük pastırma 155 TL ve seçme pastırmamız da 125 TL'dir. Bir dilim pastırmamız 2 TL'ye tekabül etmekte" dedi.

Pastırmayı hediye olarak alanların çoğunlukta olduğunu ifade eden Tilgen, "Bunlar daha önce 1'er kilo olarak gidiyordu. Daha sonra bu yarım kilo ve şimdi grama kadar düştü. İnsanların pastırma tüketimi biraz daha az oldu. Pastırmaya en son yüzde 4 zam geldi. Asgari ücretin yükselmesi, elektrik zamları, benzine ve mazota gelen zamlarla beraber bunlarda da artış oldu. Şu anda satışlardan memnun değiliz" diye konuştu.

ALTINLA YARIŞIYOR

Dün dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle düşüş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,31 azalışla 221,3 liradan tamamladı. Bugüne yatay başlayan altının gram fiyatı, yine 221,3 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 364 lira, Cumhuriyet altını 1.485 liradan satılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.