Hava Durumu

Patrondan şaşılacak davranış! İşçi 8 bin istedi, o 11 bin lira verdi

Tekirdağ'da işten çıkarılan işçin arabulucuya başvuruda bulunarak kıdem ve ihbar tazminatı olarak 8 bin lira talep etti. İşveren ise rakamın yanlış hesaplandığını belirterek işçiye 11 bin TL ödedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Patrondan şaşılacak davranış! İşçi 8 bin istedi, o 11 bin lira verdi

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İş Mahkemeleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından işçiyle işveren uyuşmazlıklarında dava şartı haline getirilen ve 1 Ocak'ta uygulamaya konan arabuluculukla işçiler alacaklarına kısa sürede kavuşuyor, işverenin sorunu da barışçıl ortamda çözülüyor. Arabuluculuk görüşmeleri sırasında örnek anlaşmalar da yaşanıyor.

8 BİN TALEP ETTİ 11 BİN TL ALDI

Bu kapsamda, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, işten çıkarılan bir işçi arabulucuya başvurdu. İşçi, kıdem ve ihbar tazminatı olarak 8 bin lira talep etti. Görüşmede işçinin yanlış hesaplama yaptığını belirten işveren, işçinin alacağının 11 bin lira olduğunu bildirdi. Uyuşmazlık, işverenin söz konusu alacağı işçiye ödemesiyle anlaşmayla sonuçlandı.

6 AYDA YAKLAŞIK 70 BİN ÇÖZÜM

Uygulamanın ilk 6 ayında 156 bin 799 iş uyuşmazlığı arabuluculara taşındı. Arabuluculuk sürecinin başlatılmasıyla görevlendirilen arabulucular, tarafları görüşmelere çağırdı. Arabulucuya iletilen 69 bin 851 uyuşmazlık, tarafların uzlaşmasıyla çözüme kavuşturuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.