Hava Durumu

Pedofili içeren satırlar Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! Flaş gelişme...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, pedofili içeren ifadeler yer alan 'Zümrüt Apartmanı' kitabının yazarı Abdullah Şevki ile basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pedofili içeren satırlar Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! Flaş gelişme...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiğinin görüldüğü aktarıldı.

Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli yasal sürecin başlatıldığı belirtilen açıklamada, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerikle mücadelemiz devam edecektir" ifadesine yer verildi.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Abdullah Şevki tarafından yazılan ve Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan 'Zümrüt Apartmanı' kitabında yer alan pedofili içeren satırlar bugün sosyal medyada infial yarattı. Birçok kişi, çeşitli internet sitelerinde satışı devam eden kitabın, derhal toplatılması gerektiğini savundu. 

YAYINEVİ MÜDÜRÜ: SİZİN KARGA BEYNİNİZ KALDIRAMAZ

Bunun üzerine Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, "Kurgu Kültür Merkezi Yayınları" adlı Instagram hesabından, "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki'yi Alaattin Topçu'yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Topçu daha sonra paylaşımını sildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.