Hava Durumu

Pensilvanya'daki o kampta neler oluyor? Yüzlerini gizlediler!

Fetullah Gülen'in yaşadığı, ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesinde, etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili kampta, yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Kampa giren FETÖ üyeleri, kendilerini görüntüleyen AA ekibini görünce paniğe kapılıp yüzlerini gizledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pensilvanya'daki o kampta neler oluyor? Yüzlerini gizlediler!

Giriş bölümünde "Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi (Golden  Generation Chestnut Camp Retreat Center)" yazılı tabelanın asılı olduğu kampın  etrafında güvenlik kameraları yer alıyor.

Kampın girişinde bulunan dış kısmı aynalı camlarla kaplı güvenlik  odasında bulunan güvenlik görevlileri içerideki binaların farklı noktalarında yer  alan çok sayıda kamerayla girenleri yakın takipte tutarken, gelenler fotoğraf ve  görüntü çekmemeleri konusunda uyarılıyor.

AMERİKALI SİLAHLI GÜVENLİK GÖREVLİSİ AA EKİBİNİ UYARDI

Girişinde Amerikalı silahlı ve çelik yelekli özel güvenlik  görevlilerinin nöbet tuttuğu kampa, araçlar detaylı aramadan geçirilerek  alınıyor.  AA ekibinin girişten görüntü almak istemesi üzerine kapıdaki silahlı  güvenlik görevlisi gelerek sözlü uyarıda bulundu.

Gergin tavırlarıyla dikkat çeken görevli, AA ekibinin basın kartlarını  göstermesine rağmen yolun karşısına geçmesini istedi.

FETÖ MENSUPLARININ YÜZLERİNİ GİZLEME ÇABASI

Bu arada kampa giren FETÖ üyelerinin cep telefonlarını ve elektronik  cihazlarını güvenliğe bıraktıkları gözlendi.

AA kamerasının çekim yaptığını fark eden bazı FETÖ mensuplarının  tedirgin halleri ve elleriyle yüzlerini gizleme çabaları objektiflere yansıdı.

FETÖ'NÜN GAYRİMENKUL ZENGİNİ 'UZUN CEVDET'

FETÖ kampında yer alan ekip, örgütünün üst düzey isimlerinden Cevdet  Türkyolu'na bağlı görev yapıyor. Gülen'in "Mebruke" isimli yeğeniyle evli olan  Türkyolu, yıllardır örgüt elebaşının en yakınındaki isim olarak biliniyor.

Fetullah Gülen'in en mahrem sırlarını bildiği öne sürülen ve örgüt  içinde "Uzun Cevdet" olarak tanınan Türkyolu'nun ve ailesinin gayrimenkul  zenginliği dikkati çekiyor.

Türkyolu'nun, örgütün illegal kasasını tuttuğu ve milyonlarca doları  bulan kaynaklarını Gülen'in talimatları doğrultusunda çeşitli alanlarda ticari  işlere yönlendirdiği öne sürülüyor. 

ABD'de kamuya açık internet tarama sitelerinde yer alan gayrimenkul  bilgilerine göre, Türkyolu'nun, eşi, kızı ve oğlunun üzerine kayıtlı  Saylorsburg'ta 6 ayrı ev bulunuyor.

Bu evlerden 3'ü Cevdet Türkyolu ve eşinin üzerine kayıtlı görünürken,  2'si kızı Büşra Türkyolu'nun, biri ise oğlu Esat Türkyolu'nun mülkiyetine kayıtlı  bulunuyor. 

FETÖ kampının hemen yakınında bulunan evlerin değeri 100 ile 450 bin  dolar arasında değişiyor.

Ayrıca Türkyolu'nun Florida'da bulunan iki evinden birini geçen yıl  124 bin dolara sattığı, 150 bin dolar değerindeki Orlando'daki evinin ise halen  üzerine kayıtlı olduğu görülüyor. Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde Türkyolu  ailesinin üzerine kayıtlı toplamda 7 konut bulunuyor.

Bu arada 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Sakarya'da yürütülen  soruşturma kapsamında FETÖ'nün ikinci adamı olduğu gerekçesiyle Türkyolu ve  akrabalarının tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verilmişti.

Türkyolu'nun Sakarya'da 24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da da  1 olmak üzere dört şehirde toplam 39 mülkünün bulunduğu tespit edilmişti.

Adliyeye sevk edilen 12 akrabasından 8'i tutuklanan Türkyolu'nun,  ABD'nin New Jersey eyaletinde noterde hazırlanmış, Türkiye'deki mal varlığının  yönetimi konusunda verdiği vekaletname, soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi  Muharrem Türkyolu'nun evinde yapılan aramada bulunmuştu.

TÜRKYOLU AİLESİNİN EVLERİNDE AMERİKAN BAYRAKLARI

Cevdet Türkyolu'nun kızı Büşra Türkyolu'nun evinin girişinde asılı ABD  bayrağı AA objektiflerine yansıdı. Türkyolu'nun kızı Büşra Türkyolu'nun evinin  hemen arkasındaki arazide ise FETÖ üyeleri tarafından kurulan "Gurbet Mezarlığı  (Gurbet Cemetery)" bulunuyor.  

Mezarlığın bitişiğindeki, Türkyolu ailesine ait ikinci bir evin  camının iç kısmında  da Amerikan bayrağının asılı olması dikkati çekti.  

AA ekipleri, daha öncede Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Yıldırım'ın iş  yerine ABD bayrağı asmaya çalışırken bunu önce kendisinin öptüğü, ardından  yanındaki çalışanına öptürdüğünü görüntülemişti. Yıldırım'ın çalışanı daha  sonrada ABD bayrağını coşkuyla sallamıştı.

ESAT TÜRKYOLU'NUN İSMİ DARBE BELGESİNDE YER ALMIŞTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı  Üssü çevresindeki arazide bulunan cep telefonlarından ikisinin, örgütün sivil  imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek'e ait olduğu belirlenmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı  bilişim uzmanlarının 4 telefon ve SIM kartlar üzerinde yaptıkları incelemeye  ilişkin rapor Akıncı Üssü darbe girişimi davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza  Mahkemesine gönderilmişti.

Çiçek'in, saat 20.49'da bu kişiye "Abim çok acil teli ver kendine"  mesajı gönderdiği belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

"Sanığın, 'Eczacı Abdi'den, örgüt lideri Fetullah Gülen ile anlık  olarak görüşme isteği olduğu tespit edilmiştir. Saat 20.49'da 'Ölüm kalım'  şeklindeki mesaj gövde metninde, sanığın ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan  darbe teşebbüsünden örgüt lideri Fetullah Gülen'i haberdar etmeye çalıştığı  tespit edilmiştir. Saat 20.49'da 'Abi bozun nmz' şeklindeki mesaj gövde metninde  sanığın o anda namazda olan örgüt üyelerinin namazlarını bozarak, örgüt liderinin  kendisiyle telefonda görüşmesi gerektiğini istediği tespit edilmiştir."

Telefondaki incelemelerde Çiçek'in, darbe teşebbüsü tarih ve saatinde  ABD'de Pensilvanya eyaletinde bulunan ve sanığın rehberinde "Eczacı Abdi" olarak  kayıtlı kişiyle FaceTime üzerinden 3 dakika 51 saniye, hemen öncesinde örgütün  tepe yöneticilerinden Cevdet Türkyolu'nun oğlu olduğu belirlenen Esat Türkyolu  ile 35 saniyelik görüşme yaptığı, "Hkn Ada Avukat" olarak kayıtlı kişiyle de  mesajlaştığı tespit edilmişti.

Raporda Esat Türkyolu'nun ismi şu ifadelerle yer almıştı: "Sanığın  'Eczacı Abdi' isimli kişiden hemen önce ise yine FETÖ/PDY firarisi sanıklardan  olan ve rehberde 'Esat Ev' olarak kayıtlı kişiyle 35 saniyelik görüşme  gerçekleştirdiği belirlenmiştir."

Ayrıca telefonun rehberde "Esat Ev" olarak kayıtlı kişiye ilişkin  WhatsApp mesajlarında "Eturkyolu" ibareli kayıt bulunduğu bildirilen raporda,  bunun üzerine, yine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki FETÖ/PDY "çatı davası"nın  firari sanıklarından Cevdet Türkyolu'nun nüfus kayıtlarının incelendiği, sonuçta  "Esat Ev" ve "Eturkyolu" diye kayıtlı kişinin, Cevdet Türkyolu'nun oğlu Esat  Türkyolu olduğunun belirlendiği aktarıldı.

GÜLEN'E YÖNELİK İADE TALEBİ TEKRARLANDI

Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişiminin emrini  verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri, ABD Adalet Bakanlığına  göndermişti.  Bakanlık, ABD Adalet Bakanlığı ile Çiçek'in Gülen'le  görüşmelerini, Batmaz'ın bağlantılarını tamamen ortaya çıkaran söz konusu yeni  delilleri paylaşmıştı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD  Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye'nin terörist başı Gülen'e yönelik  iade talebi tekrarlanmıştı.

Yazıda, "Türk adli makamlarının tespitleriyle Gülen'in 15 Temmuz  silahlı darbe teşebbüsündeki rolü hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ortaya  konulmuştur. Bu nedenle iki ülke arasında yürürlükte olan Ceza İşlerinde  Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması'nda belirtilen bütün  şartları ziyadesiyle karşılayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli  makamına tevdiini ve iadeye ilişkin yargısal sürecin başlatılmasını bekliyoruz."  ifadelerine yer verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.