Hava Durumu

Pentagon'dan Trump'a Suriye tepkisi: 'Dedikodu'

ABD Başkanı Donald Trump ile Pentagon arasındaki çatlak bir kez daha gözler önüne serildi. Pentagon sözcüsü Dana White, Trump'ın ABD kuvvetlerini Suriye'den çekeceğine yönelik iddiaları "dedikodu" olarak niteledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pentagon'dan Trump'a Suriye tepkisi: 'Dedikodu'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konusundaki açıklamalarıyla sık sık çelişen Pentagon'dan bir açıklama daha geldi. Bir gazetecinin, Pentagon'un Suriye'de kalmak istediği, Beyaz Saray'ın ise çekilmek istediğinin basına yansıdığını, bunun Pentagon ile Beyaz Saray arasında iletişimsizliğe işaret edip etmediğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Pentagon sözcüsü Dana White, "Çekilme hakkında insanların dedikodularını duydum. Başkan'ın 'Çok yakında' dediğini biliyorum çünkü DEAŞ'ı yenmekte çok başarılı olduk ama DEAŞ bitmiş değil ve DEAŞ'ın yenildiğini sağlama amacına bağlıyız. Her zaman dediğimiz gibi Suriye'de görevimiz DEAŞ'ı yenmektir. Bu, neredeyse tamamlanmak üzere ancak bitmiş değil" dedi.

Pentagon yetkilisinin ifadeleri, ABD Başkanı Trump ile Pentagon arasında özellikle Suriye politikası konusundaki derin çatlağı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.