Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesine bağlı Fomara meydanında dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, finans işleriyle uğraşan Melih S.'ye ait park halindeki aracın içerisinde bulunan 68 bin doları camı kırarak alan dört şüpheli olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şahısların önce Fomara meydanına doğru daha sonra da Gemlik istikametine doğru kaçtığı belirlendi. Şahısların İstanbul'a gitmek istediğini anlayan emniyet ekipleri zanlıları Kocaeli'de yapılan ortak operasyonla yakaladı.
13 BİN KİLOMETRE YOL GELMİŞLER
Ekipler, Bursa'dan Gölcük'e kadar izledikleri şüphelileri, çaldıkları parayı harcayamadan yakalayıp Bursa'ya getirdi.
Yapılan sorgulamalarda zanlıların 4'ünün de hırsızlık için Güney Amerika'dan geldikleri ortaya çıktı. Perulu, Kübalı ve Kolombiyalı oldukları belirlenen zanlılar, Avrupa'da toplu para çekme alışkanlığı olmadığı için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Hırsızlık için gemi ile Kuzey Atlantik Okyanusu'nu geçtikten sonra Cebelitarık Boğazını geçip Akdeniz'e uzanan hırsızların 13 bin kilometre yol katedip Türkiye'ye ulaştıkları belirlendi. Zanlıların sabıkalı oldukları için havayolu yerine kaçak olarak deniz yolunu tercih ettikleri öğrenildi.
PERUK TAKIP JAMMER KULLANDILAR
Çaldıkları 68 bin dolar parayı harcayamadan yakalanan Güney Amerikalı hırsızların olay sırasında kafalarına peruk taktıkları belirlendi. Şahısların yapılan üst aramalarında farklı peruklar, şapkalar ile sinyal kesici cihaz ele geçirildi. Zanlıların İstanbul'dan kiraladıkları otomobilin GPS kilitleme sistemini devre dışı bırakmak için jammer taşıdıkları ortaya çıktı. Zanlıların çalmış olduğu 68 bin dolar polis tarafından Melih S.'ye teslim edilirken, sorgusu tamamlanan 4 şahıs adliyeye sevk edildi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 yı...
Ankara bu haberle hareketlendi! Bir araya mı...Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme gelen ve kararı me...
Erdoğan'dan 'bedelli askerlik' açıklaması!Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin erken seçime gitm...
TSK açıkladı! Teröristlere ağır darbe!Kuzey Irak'ın Avaşin-Basyan bölgesine yönelik hava h...
Audi 1.16 milyon aracını geri çağırıyor!Audi, 2013 - 2017 yılları arasında üretilen A ve Q s...
Ankara'da yoğun trafik! Gül aday olacak mı?Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11...
Türkiye'den Trump'a 1915 tepkisi!Türkiye, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1915 olayları h...
Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'ndaPiyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın vereceği ...
AK Parti'de çok sayıda vekil tekrar aday ola...AK Parti'den birçok milletvekilinin 3 dönem kuralına...
Bursa'dan yola çıkmıştı! Bir anda alev aldı!Bursa'dan Bilecik istikametine seyir halinde giden t...
e-Devlet'te milletvekili yoğunluğu! Akın ett...Adalet Bakanlığı'nın milletvekili aday adaylarının a...
YSK'dan 'seçim takvimi' açıklaması!Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haz...
Memur maaşları dolar karşısında eridiTürkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre son 10 yılda ...
CHP'li İnce'den flaş 'Abdullah Gül' çıkışı!CHP'nin Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen M...
Tropikal bölgede doğan tek kutup ayısı Inuka...Dünyanın ilk ve tek tropikal bölgede doğan kutup ayı...