Hava Durumu

Peş peşe kahreden haberler: 3 şehit, 13 yaralı!

Suriye'nin Afrin kentinde Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde faaliyet gösteren TSK'ya ait askeri aracın mayına çarpması sonucu 1 sivil personel şehit oldu, 3 asker yaralandı. Öte yandan Karabük'te kardeşinin cenazesine katılan mahkumu taşıyan cezaevi aracı dönüş yolunda şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre; 2 asker şehit düştü, 10 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Peş peşe kahreden haberler: 3 şehit, 13 yaralı!

Türkiye, peş peşe gelen şehit haberleriyle yasa boğuldu.  Suriye'nin Afrin kentinde Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde faaliyet gösteren TSK'ya ait askeri araç, teröristlerin daha önce tuzakladığı mayına çarptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Afrin'de 01 Nisan 2018 tarihinde Kestele Hidirya bölgesinde intikal halinde olan askeri aracın mayına basması sonucu araçta görevli 1 kahraman sivil personelimiz şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

UMKE GÖREVLİSİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan sağlık çalışanlarından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar'ın, Afrin bölgesinde bugün el yapımı bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Yüzlerce sağlık çalışanı gibi Burak kardeşimiz de görev yaptığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezinden gönüllü olarak savaş bölgesine gidip kutsal görevi icra ederken Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Şehitlik gibi yüce bir mertebeye nail olan Burak kardeşime Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum."

KARABÜK'TEN ACI HABER                                               

Diğer bir acı haber de Karabük'ten geldi. Karabük'ün Yenice ilçesinde kardeşinin cenazesine katılan mahkumu taşıyan cezaevi aracı dönüş yolunda şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre; 2 asker şehit düştü, aralarında mahkum ve askerlerin bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.