Hava Durumu

Peter Cech sezon sonu emekli oluyor!

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'ın forması giyen Çek kaleci Peter Cech sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sezonun bitimiyle birlikte kariyerine nokta bkoyacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Peter Cech sezon sonu emekli oluyor!

Chelsea forması altında 4 kez İngiltere Premier Lig şampiyonluğu yaşayan ve defalarca Çekya forması giyen 36 yaşındaki Peter Cech, sezon sonunda emekliye ayrılacağını duyurdu.

'EMEKLİLİĞİMİ DUYURMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM'

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan tecrübeli kaleci, "Bu sezon benim profesyonel bir oyuncu olarak 20. sezonum ve ilk profesyonel sözleşmemi imzaladığımdan bu yana geçen 20 yıl, sezon bitiminde emekli olacağımı duyurmak için doğru zaman olduğunu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk olarak 2004 yılında transfer olduğu Chelsea ile Premier Lig'e adım atan Çek oyuncu 2015 yılında ise diğer bir Londra ekibi Arsenal'a transfer olmuştu.

'BAŞARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIĞIM HER ŞEYİ BAŞARDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Halıhazırda 'Topçular'ın (Gunners) formasını terleten Çek kaleci, 15 yıl boyunca Premier Lig'te oynamış ve kazanılabilecek her kupayı kazanmış bir oyuncu olarak başarmak için yola çıktığım her şeyi başardığımı hissediyorum açıklamsında bulundu.

'SAHA DIŞINDAKİ HAYATIMDA BENİ NELERİN BEKLEDİĞİ GÖRMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

"Bu sezon sonunda Arsenal'da bir kupa daha kazanmak için çok çalışmaya devam edeceğim" diyen Cech, saha dışındaki hayatımda beni nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum dedi.

İlk olarak 2004 yılında transfer olduğu Chelsea ile Premier Lig'e adım atan Çek oyuncu 2015 yılında ise diğer bir Londra ekibi Arsenal'a transfer olmuştu.

Başarılı kaleci Chelsea forması giydiği dönemde, Londra ekibiyle 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 4 Premier Lig, 4 FA CUP ve 3 kez de EFL CUP (İngiltere Lig Kupası) kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.