Hava Durumu

Pınar Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! İşte son durum...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı 6'ıncı gününe girdi. TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan ilerlediği harekatta obüsler de havadan terör hedeflerini ateş açmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pınar Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! İşte son durum...

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı beşinci günü geride bıraktı. Harekat altıncı gününde devam ediyor.

TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, YPG/PKK'lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi.

SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı.

Tel Abyad, harekatta Resulayn'ın ardından ele geçirilen ikinci ilçe merkezi oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "SB: Fırat'ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 550 oldu" denildi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA HAREKAT!

09:40 BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlenmiş bölgelere dönmesi bizim için öncelik. Operasyon sonrasında insanların güvenli bir şekilde yaşamasını istiyoruz.

09:40 SÖZCÜ İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: "Musul, Rakka ve Deyrizzor yerle bir edilir ve binlerce sivil öldürülürken seslerini çıkartmayalar, #BarisPinariHarekati'nin başarısı karşısında panik halinde 'operasyonu durdurun' çağrıları yapıyor, Türkiye'yi yaptırımlarla tehdit ediyor. Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok."

07:55 YPG'Lİ TERÖRİSTLER HEDEF ALINDI

Tel Abyad çevresindeki çatışmalarda YPG'li teröristler hedef alınıyor.

07:54 6 GÜNDE 550 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB: Fırat'ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 550 oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.