Hava Durumu

PKK Fırat'ın kıyısında karakol kurdu!

Suriye'de çıkan iç savaş sonrası kontrolüne geçirdiği birçok bölgede karakol kuran terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, şimdi de Fırat nehrinin yanı başında karakollar kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
PKK Fırat'ın kıyısında karakol kurdu!

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından ülkenin kuzeyinde ve Fırat Nehri'nin doğusunda bulunan birçok noktayı kontrolüne geçiren terör örgütü YPG'nin şimdi de Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan 2 Türk karakolunun karşısına karakol kurdu. Karakolun çevresinde hendek kazdığı belirtilen YPG'liler, aynı zamanda kum torbaları ile mevzi ve barikat yaptıkları nöbet kulelerine ise YPG ve YPJ flamaları astı.

Kara yoluyla gelen ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerlerinin de Fırat Nehri çevresindeki bu noktalara dağıtıldığı iddia edildi. YPG'nin, ABD'nin verdiği silahları 13 ayrı depoda sakladığı ve 2 bin ABD askerinin, YPG ile aktif iş birliği halinde oldukları ileri sürüldü

TSK TEYAKKUZDA

Diğer yandan, Türkiye tarafında bulunan Köprübatı ve Ziyaret Hudut Karakollarında ise 24 saat termal kameralarla nöbet tutan askerler, sürekli zırhlı araçlarla devriye halinde. Fırat'ın batısında başlayan duvar örme çalışmalarının ise Türkiye sınırı boyunca Fırat'ın doğusunda da devam ettiği gözlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.