Hava Durumu

PKK'ya üst düzey darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin arasında mavi listede aranan Murat Üçer'in de bulunduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
PKK'ya üst düzey darbe

Jandarma ekipleri, arananlar listesinde mavi kategoride bulunan ve terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumlusu olduğu belirtilen "Eylül" kod adlı Murat Üçer'i (33) yakalamak için çalışma başlattı. Söz konusu teröristin Dernek Mahallesi Çalıkbükü mezrasında olduğunun tespit edilmesi üzerine gerçekleştirilen operasyon sırasında, Üçer ve beraberindeki 3 PKK'lı terörist bindikleri araçla kaçmaya başladı. Takip sonucunda Çeper mezrası civarında aracın önünü keserek "dur" ihtarında bulunan güvenlik güçlerine, teröristlerce silahla ateş açıldı.  Çıkan çatışmada, 4 terörist de etkisiz hale getirildi.

ÜST DÜZEY TERÖRİST

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesinde 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin, "İçişleri Bakanlığının mavi renkli arananlar listesinde yer alan terör örgütü PKK'nın sözde 'Amed' eyalet sorumlusu Murat Üçer ve sözde bölge sorumlusu Veli Taşkıran'ın da içinde bulunduğu 4 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

BİRÇOK SALDIRININ TALİMATINI VERDİ

Etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Murat Üçer'in, devletin ve milletin birlik ile beraberliğini yok etmek amacıyla birçok ihanetin planlayıcısı olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, "Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in şehit edilmesi, Elazığ'da 3 şehit verilen bombalı saldırı, Diyarbakır'da çevik kuvvet otobüsüne gerçekleştirilen ve 5 şehit verdiğimiz saldırı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına yapılan, 3 şehit ve 12 yaralı verdiğimiz olay, Hani İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan, 2 şehit ve 47 yaralı verdiğimiz bombalı araç saldırısı, 2 şehit verdiğimiz Lice ilçesi Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan saldırı ile Lice ilçesi Kıllıhanetepe üs bölgesine yapılan ve 2 şehit verilen saldırıların talimatını verdiği tespit edilmiştir" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.