Hava Durumu

Play Off değil ölüm grubu

Süper Amatör Lig Play-Off grubu dördüncü maçında lideri Demirtaşspor'u 3-1 yenen Yıldırım Belediyespor BAL için avantaj yakaladı. Diğer karşılaşmalarda ise Yenişehir Elmasbahçeleri 3-0'la geçerken Gülbahçe Keles Gençlik'i 3-2 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Play Off değil ölüm grubu

-Sercan Diyaroğlu-

Süper Amatör Lig Play-Off turunda mücadele eden Yıldırım Belediyespor, dördüncü maçında karşılaştığı Demirtaşspor'u 3-1 mağlup ederek Bölgesel Amatör Lig yarışındaki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi. Lacivert Turkuazlılar, Bağlarbaşı Sahası'nda oynanan karşılaşmanın henüz 3. dakikasında kalesinde şok bir gol gördü. Çabuk toparlanan ve etkili pozisyonlar üreten Yıldırımlı futbolcular rakip takım üzerinde baskısını artırdı. Lacivert Turkuazlıların bu baskısı sonuç verirken 40. dakikada Metin'in kaydettiği şık golle Yıldırım Belediyespor soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

MÜCADELE NEFES KESTİ

İkinci yarısı da oldukça çekişmeli geçen oyuna kulübeden dahil olan Halil, 72. dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde topu filelere göndererek Yıldırım Belediyespor'u 2-1 öne geçirdi. Skordaki üstünlüğün verdiği özgüvenle, baskısını arttırdığı anlarda Demirtaşspor'un 10 kişi kalması lacivert turkuazlıları daha da rahatladı. 90+5'inci dakikada Demirtaşspor kalecisinin gol bulmak için kalesini boşaltmasından faydalanan Yıldırım Belediyespor, hızlı hücumda topu buluşturduğu Ali'nin ayağından bulduğu golle skoru tayin etti.

YILDIRIM AVANTAJLI

Aldığı bu galibiyetle grupta puanını 8'e yükselten lacivert turkuazlılar averajla liderlik koltuğunu devralarak Bölgesel Amatör Lig yolunda büyük avantaj yakaladı. Yıldırım Belediyespor, Play-Off turunun son maçında 15 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Bağlarbaşı Sahası'nda Keles Gençlik'le karşılaşacak. Lacivert Turkuazlılar grupta 3 puanla 5. sırada bulunan rakibinden alacağı galibiyet ya da beraberlikle Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek. Yıldırım Belediyespor karşılaşmadan puansız ayrıldığı takdirde ise Demirtaşspor-Elmasbahçespor ve Yenişehir Belediyespor-Gülbahçespor mücadelelerinden gelecek sonuçları bekleyecek.

AKIBETİ DİĞERLERİNE BAĞLI

Grubun bir diğer karşılaşmasında ise Yenişehir Belediyespor Elmasbahçelerspor'u 3-0 geçerek rahat bir galibiyet aldı. Bu sonuçla puanını 6 yapan sarı lacivertliler Demirtaşspor'un ardından averajla 4. yer alıyor. Normal sezonu kendi grubunda lider bitiren Yenişehir grubun düğümünü çözecek son maçında 8 puanla averajla 2. sırada yer alan Gülbahçe'yle karşılaşacak. Yenişehir'in play off grubundan çıkabilmesi için Gülbahçe'yi yenmekten başka çaresi bulunmuyor. Yenişehir, mücadeleyi galip bitirmesi halinde de diğer maçlardan gelecek skorları bekleyecek.

KENDİ GÖBEĞİNİ KESECEK

Grubun üçüncü karşılaşmasında ise Gülbahçespor Keles Gençlikspor'u 3-2 mağlup etti. Merinos Stadı'nda oynanan mücadeleyi kazanarak namağlup 8 puana ulaşan yeşil siyahlı ekip Yıldırım Belediyespor'un ardından averajla 2. sıraya yerleşti. Grubun son maçında Gülbahçe Gemlik Umurbey Sahası'nda Yenişehir'le karşılaşacak. Demirtaş'a ikili averajda üstünlüğü bulunan yeşil siyahlılar mücadeleden bereberlikle ayrılması durumunda dahi gruptan çıkmayı garantileyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.